Det opplyste Teslas direktør Elon Musk under tirsdagens aksjonærmøte i Tesla, som ble avholdt i Mountain View, California.

Musk fortalte aksjonærene at kundenes Tesla-biler har kjørt 553 millioner kilometer uten en eneste alvorlig, permanent skade.

- Og det har vært noen skikkelig ville krasj. Det var en fyr som kjørte sin Tesla gjennom to betongmurer i 180 kilometer i timen, sa Musk.

Tesla-direktør Elon Musk er på jakt etter et sted å bygge en ny
Tesla-direktør Elon Musk er på jakt etter et sted å bygge en ny "Gigafabarikk" til produksjonen av en ny "billlig"-Tesla som skal være i gang i 2016. (Foto: Reuters)
 

Han har tidligere fortalt folk at bilen var trygg med mindre noen kjørte den over kanten på en klippe.

- Så kjørte noen den over kanten på en klippe, sa han.

Bygger «gigafabrikk»

Musk fortalte aksjonærene at hans personlige mål er å få kundene til å elske sine Teslaer like mye som de elsker sin boliger, og at han mener at noen kunder allerede har kommet dit, ifølge LA Times.

Den ventede billig-Teslaen, som skal koste rundt 35.000 dollar (210.000 kroner) i USA, skal likevel ikke hete Model E. Ford har truet med å saksøke Tesla dersom bilen blir hetende «Model E».

- Vi har Model S og vi har Model X. Vi tenkte at vi like godt kunne kalle den neste for E. Da ringte Ford og sa at de vil saksøke oss. Da sa vi :«Ford dreper sex! Det er forferdelig» Så vi kommer ikke til å kalle den Model E, sa Musk til aksjonærene.

Bilen, som altså ikke skal hete Model E, skal være i produksjon i 2016, skal ha en rekkevidde på 320 kilometer mellom ladinger. Tesla inviterere alle som ønsker å ha den nye gigafabrikken Tesla skal bygge om å konkurrere om å tilby Tesla de beste vilkårene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.