Tørket tang henger til pynt på de ellers nakne hvite veggene. Trestoler og bord utskåret i heltre. Nomas kokebok har fått prominent plass i en bokhylle. Det er ikke tvil om hvor de tre innehaverne av Söl i Stavanger har hentet inspirasjon fra. Trioen bak har erfaring fra nedlagte Ylajali og Fauna i Oslo.

På kveldstid får gjestene en seksretters meny med stor vekt på grønnsaker i nynordisk stil, men fredag til søndag er det også mulig å få spise lunsj. Vi får ikke noen meny i hånden, men servitøren betrygger oss med at det ikke skulle være så vanskelig å bestemme seg. De har kun én rett på lunsjmenyen, som skifter ukentlig.

Selvplukk

De alkoholfrie drikkene lager huset selv. Kombucha med eple og iste med skogsbær står på menyen, men limonaden med hylleblomst, plukket på Ullandhaug, var et fullverdig alternativ til husets liste av naturviner.

Rykende ferskt surdeigsbrød med knasende skorpe og pisket rørossmør til ble satt på bordet. Stort bedre blir ikke brød, og hver smule var fortært da maten kom.

Risotto på fire typer gryn med oksehale og erter både smaker og metter godt.
Risotto på fire typer gryn med oksehale og erter både smaker og metter godt. (Foto: Tommy Ellingsen)

En risotto på fire slag korn var kokt inn med oksehale og dandert med grønne erter. Lange strimler av parmesan klamret seg til gaffelen. Det hele var toppet med syreblader fra skogen.

– Fy søren, dette var skikkelig godt, utbrøt Pepper.

Rimelig

Servitøren, som også er en av innehaverne og kokkene på stedet, fikk en enkel jobb med å selge inn dagens dessert, en brødis med rabarbrakompott og -is. En kjølig oppfrisker mellom det søte og syrlige med puffet gryn på toppen. Klassisk og stilsikkert inn i folden av det erkenynordiske.

Brødis med rabarbrakompott- og is.
Brødis med rabarbrakompott- og is. (Foto: Tommy Ellingsen)

Vi fikk regningen og kikket begge vantro. To hovedretter, tre glass limonade og hver vår dessert, alt av tipp topp kvalitet til 570 kroner er et aldri så lite kupp. Vi kikket rundt og det ble enda mer uforståelig at vi fortsatt var de eneste gjestene denne fredag ettermiddagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.