SMEKKER. Sony Xperia Z2 Tablet er tynn, kanskje for tynn for noen.
SMEKKER. Sony Xperia Z2 Tablet er tynn, kanskje for tynn for noen.
Det finnes mengder av Android-baserte nettbrett til salgs, og det kan være vanskelig å se og skjønne forskjellen på dem. Sony er svært innstilt på å være et unntak til dette, og de ser ut til å ha lykkes godt med Xperia Z2 Tablet.

Design

Hovedinntrykket av Z2 Tablet er at det er svært tynt og lett. Det føles faktisk unaturlig tynt og lett til å være et nettbrett. Sånn sett får man er skikkelig futuristisk inntrykk av å holde det. Men straks man slår det på skjønner man at dette er ikke noe leketøy.

Skjermen er gnistrende skarp, med skikkelig fargedybde. Jeg skulle gjerne sett at den gikk helt ut til kantene, men litt dødplass rundt skjermen er vel nødvendig for å gjøre brettet såpass tynt som det er.

Formen følger samme designuttrykk som Sony har brukt de siste årene. Det er minimalistisk, flatt og ganske firkantet i formen. På en telefon ødelegger dette litt for ergonomien, men på et nettbrett er det helt ok.

Sony Xperia Z2 Tablet er utvilsomt det best designede nettbrettet på markedet nå.

Multimedia

Det er ikke til å komme utenom at et nettbrett er en formidabel underholdningsmaskin. Z2 sørger for dette med en svært god skjerm, og bakenforliggende teknologi som gjør sitt beste for å forbedre alle bilder og filmer som vises på skjermen.

Selv om lyden fra de innebygde høyttalerne har sin begrensning tar Z2 godt igjen på lyd som sendes ut gjennom høyttalerutgangen. Her kan man farge lyden som man vil, så det høres best mulig ut på de hodetelefonene eller høyttalerne man bruker.

Det er en svært god opplevelse å se på film og spille musikk fra dette nettbrettet, ikke minst fordi form og vekt gjør det så lett å plukke opp.

Et bra kamera er også lagt inn, men god automatikk og mange kreative modi for å lage morsomme bilder.

På jobb

Det er ikke bare til stuebruk Z2 Tablet fungerer godt. Også til jobboppgaver har det sine fordeler. Det er god kraft og batteriytelse i brettet, og man får en full mobil office-pakke med på kjøpet. Her kan man vise og redigere det meste av dokumenter og regneark.

Epost og kalender fungerer også utmerket.

Brukeropplevelse

Sony har lagt seg i selen for å gjøre brukeropplevelsen tilpasset den store skjermen. Man kan trekke ned ulike menyer fra hjørnene og starte flere programmer samtidig på bunnen av skjermen. Her skal det ikke være vanskelig å komme i gang og bli godt vant med systemet, ihvertfall ikke om man har brukt en smarttelefon før. Sony har også lagt inn en infrarød sender, så man kan bruke ulike typer fjernkontroll-apper til å styre tv og lydanlegg man har hjemme rett fra nettbrettet.

Har du annet utstyr fra Sony kan du koble dem sammen med Z2 ved tre sekunders berøring.

Den siste rosinen i pølsa er en integrasjon mot Playstation som lar deg bruke en Playstation-spillkontroller til å styre spill på nettbrettet. Flere Playstation-integrasjoner vil komme, lover Sony også.

Konklusjon

Sony Xperia Z2 Tablet er et ­skikkelig gjennomarbeidet og godt nettbrett. Man kunne frykte at designen skulle gå ut over kvaliteten, men det har den absolutt ikke gjort.

Dette brettet er et av de aller beste på markedet, og en svært god konkurrent til Ipad-dominansen i markedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.