DNs skitest viser at alle store skileverandører lager gode ski. Testpanelet er ikke i tvil om at man kan oppnå meget gode resultater på samtlige av disse skimerkene. Alle ski i testen har av noen testere fått toppkarakter på visse kriterier. Likevel er det tydelige forskjeller på de ulike skimerkene og spriket innad i testpanelet er lite knyttet til rangeringen av skiene.

Denne testen er et samarbeid mellom DN og langrennslaget ”Team Leaseplan Go” som med testleder Emil Weberg Gundersen i spissen står for den faglige kompetansen. Skileverandørene som deltar har fått lik mulighet til å velge ut sin beste ski til den aktuelle testdagen. Fra leverandørene etterspurte vi klassiske racingski for klisterføre, som passer til utøvere i vektklassen 80-85 kg.

De fem testerne har gått den samme runden på hvert skipar. Runden tar 10-15 minutter og går gjennom variert terreng. Det var tilfeldig hvilke ski de ulike testerne gikk på tidlig og sent i testen. Poengskalaen går fra en til fem og det gis poeng i 10 ulike kriterier. Testernes felles gjennomsnittskarakter for hvert kriterium summeres sammen til en poengsum som i beste fall kan bli totalt 50 poeng.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.