Studiehøsten er i gang, og for mange betyr det også første gang med eget krypinn, hvor man må utnytte den sparsomme plassen til siste millimeter. Mange ender opp med å bruke PC-en både som arbeidsstasjon og underholdningssenter.

Vi har i denne testen funnet fire superrelevante bud på PC-er som kan alt uten å fylle hele rommet eller tømme lommeboken. Og de ser til og med godt ut. Tre av dem direkte elegante, mens den fjerde har et mer «røft» utseende.

Bærbar high-tech på skrivebordet

En all-in-one (eller en alt-i-ett PC) er en skrivebordsenhet med skjerm og datamaskin i ett – i praksis en skjerm med innebygd datakraft, eksternt mus og tastatur. Det å presse en fullvoksen datamaskin inn på liten plass kan i utgangspunktet virke umulig, men det er jo nettopp det som har skjedd med de nyeste laptopene. En all-in-one PC henter mye teknikk fra de bærbare PC-ene i en kraftig, men elegant pakke.

Ikke plass til utvidelser

Noen ulemper er det - på grunn av den minimale plassen er oppgraderingsmulighetene i alt-i-ett PC-ene begrenset til utvidelse av RAM og harddisk. Alt annet skjer via USB-porten. Oppgradering til et raskere grafikkort, hovedkort og prosessor er som regel umulig.

Slik testet vi

De fire PC-ene ble satt til hardt skrivebordsarbeid i redaksjonen, hvor de fikk lov til å delta i den daglige produksjonen, supplert med flere fritidspregede aktiviteter som spill og filmtitting, samt TV fra enten nettet eller innebygget TV-mottakere.

Testen ble avrundet med benchmark-målinger via våre standard testprogrammer Geekbench 3 og Browsermark, som fungerer på tvers av operativsystemer og prosessortyper og måler ytelsen på hverdagslige oppgaver. For å belyse PC-ens evner på underholdningsfronten tok vi dessuten i bruk grafikktestene 3DMark 11 og Cinebench R15.

Les hele testen hos Lyd & Bilde

 

Apple 21,5" iMac

 

Gjennomtenkt til minste detalj

Apple er verdensmester i å lage lekre maskiner med suveren byggekvalitet.

Bortsett fra delte meninger om innmat og operativsystem er lekkerbisken-faktoren hos Apple uansett skyhøy. De glatte metallflatene er litt mer silkebløte enn hos konkurrentene. Og de avrundede hjørnene har akkurat den riktige avrunding. Selv strømledningen har sin egen form. Apple iMac 21,5” er rett og slett definisjonen på lekker design.

På papirer er ikke iMac 21,5” testens kraftigste maskin. Der de øvrige testdeltakerne er utstyrt med forskjellige varianter av Intels i7-prosessor, sitter det en 2,7 GHz i5-4570 prosessor i iMac-en. Men som man kan se av Benchmark-målingene, er den kraftigste i5-en faktisk raskere enn de mindre utgavene av i7 i dette tilfellet.

Benchmark

Selv om iMac-en må nøye seg med en i5-prosessor, gir det ingen klare utslag i Benchmark-testene. I Geekbench 3 oppnår den 2.922 (single-core) og 9.404 (multi-core). Det er på linje med i7 maskinene fra Dell og MSi. Og nesten dobbelt så høyt som Lenovos multi-core resultat.

Konklusjon

Med sin superlekre design og gjennomarbeidede grensesnitt er det vanskelig å ikke like iMac. Den har verken berøringsskjerm eller rå spillgrafikk. Men den har til gjengjeld et fremragende skjermbilde og en likeså glimrende lyd, og et operativsystem hvor alt jobber sammen. Hvis du «bare» vil  ha en maskin med enkel brukervennlighet, og ikke har bruk for superytelse er det her du skal legge pengene.

 

Dell Inspiron 2350

 

Allsidig arbeidshest

Rask prosessor og lekker berøringsskjerm til en rimelig pris. Du får både i pose og sekk hos Dell.

Dell har testens tynneste skjerm, som bare er omkring en cm tykk. Selve datamaskinen er gjemt i den slanke metallfoten. Dette gir oss enkel adgang til kontakter og porter, hvor de mest brukte er plassert på siden av sokkelen.

Prosessoren er en Intel i7-4010MQ på 2,4 GHz, og man har hele 12 GB RAM å boltre seg på. Den har 1000 GB fysisk harddisk med 32 GB flash-minne til å sette fart på oppstart og åpning av programmer. Skjermen har et pent bilde uten å være fremragende, men til gjengjeld er den 10-punkts berøringsfølsom.

Benchmark

Dell-maskinen har en Intel core i7-4710MQ prosessor på 2,4 GHz med fire kjerner og åtte tråder. I ren, rå datakraft er den testens raskeste. I Geekbench 3 scorer den henholdsvis 2.851 (single-core) og 11.324 (multi-core). Til sammenligning er det faktisk tett på den fantastisk hurtige Asus G751 fra vår test av bærbare pc-er til spill.

Konklusjon

Til en pris såvidt over 11.000 kroner er Dell Inspiron 2350 et riktig godt kjøp. Berøringsskjermen gir nye muligheter og målt i ren, rå prosessorytelse er den faktisk en meget rask PC. Spill er ikke dens sterke side, men som all-round maskin til studier og hjemmekontor er den vanskelig å slå.

 

Lenovo A740 i7 QHD

 

Kino på skrivebordet

Lenovo leverer en gigantisk berøringsskjerm med fantastiske farger. Og du får også med en utmerket PC i prisen.

For en fantastisk skjerm! Forskjellen på en 23” og en 27” skjerm er mye større enn man skulle tro! Og så er den vel og merke en berøringsskjerm. Oppløsningen er QHD (2560 x 1440 piksler).

Lenovo bruker en Intel i7-prosessor på 2,8 GHz, men kun i dual-core utgave. Det er 8 GB RAM om bord, og et Nvidia GeForce GTX 850A grafikkort med 2 GB RAM.

Benchmark

At en i7 prosessor ikke bare er en i7 prosessor bekreftes nådeløst av Geekbench 3 målingen. i7-4558U er dual-core, og i multi-core testen oppnår den en score på 5.984, noe som er omtrent halvparten av de andre tre deltagerne (2.818 single-core).

Konklusjon

Lenovos A740s sterkeste kort er den fremragende skjermen, som er både stor, knivskarp og fargerik. Å la hånden gli over den for å bla i ikonene er en fornøyelse. Dessverre koster den slags fornøyelser! 15.500 kroner er mange penger for en dual- core i7 maskin uten 4K-skjerm. Hvis en hjemmekino på skrivebordet er øverst på ønskelisten er A740 imidlertid et meget sterkt bud. Og takket være et grafikkort i den bedre ende er maskinen også frisk på et 3D-spill.

 

MSi AG240 2PE 0033EU

 

Schæfer i ulveklær

Hvem sa at rødt var en jentefarge? MSi’s rå-designede all-in-one vil føle seg hjemme i spillebulen.

De fleste all-in-one maskiner er designet til å passe diskrét inn i innredningen på skrivebordet eller i stuen, mens MSi AG240 derimot er beregnet til å føle seg hjemme på gutterommet eller ungkarshybelen. MSi AG240 er nemlig ikke den typiske alt-i-ett maskin, men en vaskeekte gaming-maskin pakket inn i en 23” flatskjerm.

AG240 er utstyrt med en Intel core i7-4700HQ prosessor på 2,4 GHz, med fire kjerner og åtte tråder. Maskinen har 8 GB RAM montert, og som vi har sett på flere andre spillmaskiner er det en lynrask SSD-disk på 128 GB til programfiler og en 1 TB fysisk harddisk til data.

Benchmark

Med det rå utseendet og MSi’s gamer-rykte har AG240 en del å leve opp til. Det klarer den, men uten å være et ildsprutende fartsmonster. I 3DMark 11 grafikktesten, oppnår AG240 en score på 5.339. Over dobbelt så høyt som Dell Inspiron 2350. Men – for perspektivets skyld – bare litt over halvparten så høyt som Asus G571. I Cinebench-testen skyller MSi-en over alle de andre: 90,74 fps! Det er for øvrig dobbelt så mye som Apple iMac Retina 5K.

Konklusjon

Der hvor de øvrige maskinene i testen sikter på diskré eleganse blir det mer spill og moro med MSi AG240. Med MSi’s fantastiske rykte innen spillutstyr tror vi den vil være favorittvalget på studenthybelen hos mange nye mannlige studenter. Dens største konkurrent vil ikke være noen av de andre testdeltagerne, men en håndbygget stasjonær med enda større spillmuskler og lett adgang til oppgraderinger.

Flere tester på DN.no.

Se video: Her tar vi en titt på nye Iphone 6s

Her er den nye Iphone 6s
Vi har pakket opp og sett på Apple sin siste lansering
01:02
Publisert:
 

Les også:

Prislappen kan gi pustevansker

Prissmell på Iphone 

Snart kan du få betalt for å parkere ved flyplassen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.