ROG G752 er det nyeste skuddet på stammen fra Asus ROG (Republic Of Gamers)- serie. Den er en direkte etterfølger til ROG G751, som vi testet for et år siden. Kabinettet er for en gangs skyld ikke kullsvart, men i titangrå metallfinish. Skjermen er på 17,3”, og i Full HD-oppløsning (1220 x 1080 piksler). Under panseret er det en sjettegenerasjons Intel i7-prosessor på 2,6 GHz. Grafikkortet, som er den avgjørende komponenten i en spillmaskin, er (selvfølgelig) Nvidia GeForce GTX 980M.

Benchmark

I Geekbench 3-prosessortesten scorer den henholdsvis 12.591 i multi-core og 3.237 i single-core. Det er flott, men ikke uovertruffent. Det samme kan man si om en 3DMark 15-score på 8.124.

Konklusjon

Asus ROG G752 er en lynrask og lekker spillmaskin, som de fleste gamere ville være stolte over å dra opp av ryggsekken til et LAN-party. Ytelsesmessig befinner den seg i toppklassen av bærbare. Og så ser den til og med fantastisk flott ut!

Hvis målet er å ha den bilen som kommer raskest over krysset, er forholdet mer problematisk, da det finnes noen få maskiner i samme prisklasse som er litt raskere. Inkludert dens egen forgjenger ROG G751, som for øvrig fortsatt kan kjøpes – og det til en pris som ligger noen tusen under den nye modellen. Men den er til gjengjeld enda tyngre og vanskeligere å ha med seg.

 

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.