Det er ingen hemmelighet at hodetelefonene som følger med mobilen bare er noe skrap. Lydkvaliteten er dårlig, de savner dybde i bassen og diskanten er skingrete, det er vanskelig å skille ut instrumentene samt at det blir forvrengning når man prøver å dra på volumet. Dessuten passer de ofte dårlig, noe som er både ubekvemt og svekker bassgjengivelsen ytterligere. Og i tillegg til dette er byggekvaliteten under all kritikk og de går fort i stykker. Vi anbefaler derfor absolutt at man bruker minst et par hundrelapper for å få noen greie.

I denne testen tar vi imidlertid det hele et skritt videre. Vi nøyer oss ikke med en gjennomsnittlig bra nok kvalitet på lyd og konstruksjon. Dette er hodetelefoner for de som ofte lytter på musikk i hodetelefonene, som vil kunne oppfatte nyanser i musikken og som vil ha et produkt som holder og som man faktisk liker. Da havner man et sted i prisklassen tusen kroner, selv om de selvfølgelig kan finnes billigere ute i butikkene.

Testkriterier

Vi ba produsentene om in-ear hodetelefoner med mikrofon og fjernkontroll i tusenkronersklassen. Hodetelefonene ble testet på en iPhone 5 med ukomprimert musikk i beste mulige kvalitet og i flere ulike sjangre. Utover å bedømme byggekvalitet, passform, tilbehør og håndtering var det lydkvaliteten som var det viktigste kriteriet.

Les hele testen på lydogbilde.no

Audio-technica ATH-CKX9iS
 

Ambisiøst, men mislykket

Smart konstruksjon, men verken komfort eller lyd oppfyller målsetningen.

Hodetelefonen er dessverre en oppvisning i bra ambisjoner og idéer som ikke fungerer i praksis. At hodetelefonene holdes på plass og at man har mange propper å velge mellom låter bra, men de er vanskelige å få på plass og ubekvemme når de endelig sitter der. Man har ønsket å skape en kraftfull samt naturlig lyd og lykkes helt frem til målpassering, hvor de snubler med den hvasse og på grensen til ubehagelige diskant. Vi håper på en oppfølger som retter opp dette, da får man et par utmerkede hodetelefoner. Disse kan man imidlertid hoppe over.

Les hele testen av Audio-technica ATH-CKX9iS på lydogbilde.no

 

Beyerdynamic MMX 102 iE
 

Raffinerte og vellydende

Ukompliserte kvalitetspropper som helt enkelt spiller rent og engasjerende uten å skryte.

Beyerdynamics propper gjør ikke så stort vesen av seg, de er enkle i form og farge. Men på innsiden lurer veltrimmede elementer som gjør at de spiller skjorten av de fleste proppene i prisklassen. De har stor dynamikk og en klar lyd som avslører detaljer i musikken. De er ikke kjedelig nøytrale for det, bassen er kraftfull, men kontrollert. Hodetelefonene er velbygde og har bra tilbehør. Bortsett fra bassdårer og audiofile burde de fleste bli fornøyd med lyden, uansett hvilken musikksjanger man foretrekker.

Les hele testen av Beyerdynamic MMX 102 iE på lydogbilde.no

 

Bose Soundtrue In-Ear
 

Bekvemme og sitter fast

Til tross for at de ikke går inn i øret sitter de fjellstøtt og leverer overraskende tung bass.

For de som synes det er ubehagelig med propper som går inn i øregangen er Soundtrue en venn i nøden. Vingen som holder dem sikkert på plass er meget bekvem og lett å få inn på øret. Man trenger ikke skamme seg over utseendet og kvalitetsfølelsen er på topp. Fjernkontrollen er bra og etuiet av høy kvalitet. Lyden er imidlertid litt spesiell, noe som gjør at de ikke passer til alle musikkstiler eller lyttere. Diskanten er overdreven og de låter litt artifisielt med akustisk og krevende musikk. Prøvelytte!

Les hele testen av Bose Soundtrue In-Ear på lydogbilde.no

 

JBL Synchros S100a
 

Basstunge og praktiske

Med mye tilbehør og en meget kraftfull bass kan de være det rette valget for tung musikk.

Elsker man musikk med tung pumpende bass er Synchros et bra valg da de leverer den med kraft og dybde uten å falle sammen. Hodetelefonene er pene og av bra kvalitet med en ledning som ikke tvinner seg. Vi liker det lille etuiet og at man foruten silikonproppene også får med skumpropper. Noe for alle. Derimot er fjernkontrollen merkelig plastaktig. Det må imidlertid sies at dersom man liker mer raffinert musikk, så har de ikke riktig den finessen som kreves, og at de foruten bassen, låter vel tilbakeholdne.

Les hele testen av JBL Synchros S100a på lydogbilde.no  

 

Marshall Headphones Mode EQ
 

Holdning og bassdunk

Et par rockete propper hvor man kan velge om man vil ha mye eller kjempe mye bass.

Marshalls hodetelefoner når dessverre ikke opp til samme nivå som deres trådløse høyttalere. De har riktignok lykkes bra med den rockete designen, men kvalitetsfølelsen er ikke på samme nivå. Dessuten savner de både volumkontroll og oppbevaring for transport, noe som føles litt gnient. Selv om de gjengir hele registeret bra er det bassen som dominerer, mer eller mindre avhengig av EQ-innstillingen. Men når den er så fremtredende hadde det vært nødvendig med mer trykk og respons for at det skulle være perfekte rockehodetelefoner.

Les hele testen av Marshall Headphones Mode EQ på lydogbilde.no

 

Samsung Level In EO-IG900
 

Sjenerøse og tiltalende

Samsungs mest påkostede ørepropper har høye ambisjoner, men når ikke hele veien opp.

På papiret ser det ut som om Samsung har gått rett vei med Level-hodetelefonene. Men i virkeligheten føles de ikke tilstrekkelig eksklusive eller robuste nok for å befinne seg i denne prisklassen. Og selv om den noe innsmigrende lyden er riktig bra på rimelig lyttevolum, bryter de opp når man presser dem. De skal derimot ha ros for at man får med så mange øreputer at de burde passe alle smaker og ører. Disse hodetelefonene kan passe noen, men det er litt for mange reservasjoner for at de kan anbefales.

Les hele testen av Samsung Level In EO-IG900 på lydogbilde.no

 

Sennheiser Momentum In-ear
 

Engasjerende og lekre

Både formgivning og lyd skiller seg ut og passer derfor ikke alle kresne lyttere.

Allerede utseendet taler om at dette er propper som ikke passer for de som er forsiktige og lavmælte. Det er derfor ikke de rette hodetelefonene om man vil sitte og spise jazz eller akustisk musikk. Bassgjengivelsen er dyp og kraftfull, noe som gjør det veldig kult å lytte på elektronisk og medrykkende rytmisk musikk. For den målgruppen leverer de akkurat riktig lyd. Kvalitetsfølelsen er bra, og vi liker at man får med så mange puter og et utmerket etui for transport.

Les hele testen av Sennheiser Momentum In-ear på lydogbilde.no

Vain Sound No2
 

Pene og smarte

Fiffige funksjoner og elegant design, men dessverre holder ikke lyden samme klasse.

Vi hadde virkelig ønsket å like hodetelefonene fra det lille svenske familieforetaket. Om ikke annet så for deres mot til å utmane kjempene. De har virkelig lykkes med designen, hodetelefonene ser meget bra ut og føles som et kvalitetsprodukt. Dessuten har de et meget bra etui og et smart magnetfeste som holder proppene sammen. Men det hjelper ikke når lyden ikke når opp til samme nivå som de andre produktene i prisklassen. No2 låter helt enkelt for usofistikert til sammenligning.

Les hele testen av Vain Sound No2 på lydogbilde.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.