Ingen selger så mange smarttelefoner som Samsung, og mange som vil komme i bedre form bruker smarttelefonen som hjelpemiddel. Dette har Samsung for alvor tatt konsekvensen av. Samsung Gear Fit er deres første aktivitetsmåler.

En aktivitetsmåler er en liten enhet som ved hjelp av gyroskop og akselerometer måler brukerens bevegelser, og ofte også søvn. Mange aktivitetsmålere har skjerm, og de fleste synkroniseres med en pc eller smarttelefon. Informasjonen fra aktivitetsmåleren brukes til å måle hvor aktiv man er, kaloriforbruk og søvnkvalitet og -mengde.

Samsung Gear Fit er et ambisiøst produkt. I tillegg til basisfunksjonene har den også pulsmåler og mulighet for å vise mye annen informasjon fra smarttelefonen, som en smartklokke. Den viser kalendervarsler, hvem som ringer (du kan også avvise et anrop), og du kan lese sms på den. Værvarsel og kalender kan også synkroniseres med en støttet Samsung-telefon.

Brukervennlig

Selve Gear Fit er en liten rektangulær boks, som er svakt buet, med egen skjerm. Denne lille boksen kan plasseres i et armbånd, henges fra et kjede eller ligge i en lomme. Dette gjør Gear Fit svært fleksibel og brukervennlig.

Utseendemessig synes jeg den er elegant. Berøringssystemet fungerer som det skal, selv om skjermen er liten.

Mitt eneste ankepunkt er at man trenger en egen ladeadapter.

Mye på en gang

Gear Fit er både en aktivitetsmåler og en smartklokke. Som aktivitetsmåler opptrer den som forventet, med passe nøyaktig skrittmåling. Man kan overvåke søvn også, dersom man husker å starte og stoppe søvnovervåkeren. På Polar Loop gikk dette av seg selv, noe jeg opplevde som mer brukervennlig. Gear Fits søvnmåler er egentlig bare en stoppeklokke som forteller deg hvor stor del av natten du lå musestille. Litt for lettvint, etter min mening.

Smartklokkedelen er ikke av de mest avanserte, men det er en fin verdiøkende funksjon å få varsler fra telefonen på Gear Fit. Man kan se hvem som ringer, avvise anrop og lese sms. Den enkle funksjonaliteten holder i massevis til formatet på Gear Fit. Godt å se at Samsung har begrenset seg i stedet for å prøve å være alt for alle, for en gangs skyld.

Pulsmåleren sliter

Aktivitetsmåleren har en egen treningsmodus. Noen typer mosjon og trening kan man aktivere rett fra Gear Fit, mens andre må synkroniseres med telefonen hvis man vil bruke gps-baserte funksjoner som distanse og tempo.

Pulsmåleren er fin, men klarer ikke å overvåke pulsen kontinuerlig gjennom en økt. Dette gjør at Gear Fit er mer som et mosjonsprodukt enn et treningsprodukt.

Vektkontroll

Aktivitetsmåling er viktig for vektkontroll, men man må også ha et godt verktøy for kaloritelling for å lykkes. Gear Fit har ikke dette i seg selv, men S Healt-appen til Samsung kan registrere måltider. Dessverre er ikke databasen særlig god når det kommer til norske matvarer, så jeg fant det lite hensiktsmessig å bruke S Health til dette formålet. Men dersom du allerede bruker en kaloritellerapp kan du manuelt føre over kaloriene til S Health for å få mest mulig ut av appen.

Treffer godt

Jeg synes Samsung Gear Fit er et produkt som treffer godt. Man får både aktivitetsmåling og en smartklokke i samme produkt, som til gjengjeld er fleksibelt å bruke. Dette gir lengre levetid enn et enkelt «opp av sofaen»-produkt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.