TGS-Nopec venter netto inntekter på rundt 111 millioner dollar i andre kvartal 2010, rundt ti prosent lavere enn samme kvartal året før.

Inntektssvikten skyldes blant annet at ulykken i Mexicogulfen har medført at salgsbeslutningene på flere store salg er blitt utsatt.

Aksjen faller 3,67 prosent.

Seismikkselskapet opprettholder guidingen for helåret som følge av et sterkt første kvartal og forventninger om store salg resten av året. Selv om det er høyere usikkerhet i Mexicogulfen, er det positiv utvikling i andre markeder.

Det sier finansdirektør Kristian Johansen til TDN Finans torsdag.

Usikkerhet
- Det er naturlig å tro at det er større usikkerhet rundt de forventede salgene i Mexicogulfen. Men vi tar høyde for at usikkerheten har økt og venter likevel at tredje og fjerde kvartal skal være gode nok til at vi kommer på den guidingen vi har sagt, sier han.

Blant annet i Vest-Afrika er det imidlertid gode markedsforhold med bra aktivitet, ifølge ham.

- En del av vår forretningsmodell går ut på at vi skal være veldig fleksible i forhold til hvor vi kan skyte seismikk. Det betyr at vi kan oppsøke andre områder utenfor Mexicogulfen hvis problemene der skulle fortsette, sier Johansen.

Selskapet har guidet netto driftsinntekter på 560-600 millioner dollar i 2010. Multiklientinvesteringer ventes til 270-300 millioner dollar og ventet forhåndsfinansieringsnivå er på 50-60 prosent av investeringene.

På linje med forventning
Videre har de tidligere sagt at amortiseringen for året vil være innen guiding og noe høyere i andre kvartal. Resultatsammenstillingen for andre kvartal er ikke ferdig, men foreløpig ser det ut til at utviklingen i andre kvartal vil være på linje med denne uttalelsen ifølge Johansen.

TGS melder også at befraktningskontrakten for 2D-skipet ”Northern Genesis” er terminert. Johansen vil ikke si om selskapet vi hyre inn et annet skip i stedet, men sier selskapet jobber kontinuerlig med å hyre skip.

- Det gjelder skip som har både bedre kapasitet og høyere effektivitet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.