– Jeg har døtre, og jeg er bekymret for dem, sier statsminister Prayut Chan-ocha til Bangkok Post i forbindelse med dagen som har blitt blant Thailands mest populære feiringer.

– Menn er flørtende og skumle, og jenter må være forsiktige, tilføyer han og slår fast at menn nå til dags ikke er kavalerer.

Prayut, som grep makten i et militærkupp i mai og ble statsminister i august, har stått i spissen for en moralkampanje i kongedømmet. Kampanjen har blitt trappet opp i oppkjøringen til alle hjerters dag 14. februar.

Thailandske ungdommer er blant annet blitt bedt om å avstå fra sex på valentinsdagen – som et ledd i forsøket på å forhindre tenåringsgraviditeter.

Prayut benytter også anledningen til å oppfordre folk til å gi sine kjære thailandske orkideer i stedet for roser for å bidra til å løfte prisen på den lokale blomsten.

 

LES OGSÅ: Norske soldater venter fortsatt på Irak-oppdrag

Leiesoldaten dnPlus

Statkraft overtar brasiliansk selskap  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.