Tidligere denne uken opplyste Radio Metro at de ville fortsette å sende på FM inntil EFTAs overvåkingsinstans ESA hadde behandlet klagen på den norske stengningen av FM-nettet.

Både Medietilsynet og Nkom, som har tilsyn med frekvensbruk, var raskt på banen og varslet om dagbøter og sanksjoner om ikke stasjonen stengte senderne.

Tirsdag denne uken forsøkte konkurrentene, P4 og Radio Norge, å få Oslo byfogdembete til å stenge Radio Metro og søsterkanalene The Beat og Radio Rox umiddelbart ved hjelp av midlertidig forføyning.

Det var salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro som torsdag kveld opplyste til sine kunder at radiostasjonen ved midnatt fredag kveld vil slukke sine FM-sendinger i Oslo sentrum, melder Medier24.

Apneseth understreker at stengningen er midlertidig. Den vil også omfatte stasjonene The Beat og Radio Rox.

Radio Metro har tre FM-sendere i Oslo, men opplyser at de fleste av lytterne fortsatt kan ta inn FM-signalene i Oslo via sendere som er plassert på Romerike, i Ski og på Liertoppen. I tillegg sender Radio Metro på dab og nett.

De riksdekkende aktørene krevde i forbindelse med slukningsplanen at lokalradioene i storbyene skulle slukke sine FM-signaler samtidig for at de ikke skulle få noen fordeler og kapre lyttere i overgangen til dab.

Radio Metro – som ikke har noen landsdekkende konsesjon, men har flere lokalradiokonsesjoner over hele landet – og kanalsjef Svein Larsen mener det er urimelig at de må skru av sine FM-sendere bare fordi konkurrentene ønsker det. Derfor fortsatte de å sende etter at de egentlig skulle ha slått av FM-senderne forrige fredag.

(©NTB)(Vilkår)