Landslagslege Fredrik S. Bendiksen trekker seg fra sin stilling etter at Therese Johaug ble tatt for bruk av stoffet clostebol.

– Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen. Det er mitt ansvar, sa Bendiksen på pressekonferansen torsdag.

Johaug møtte pressen gråtende etter torsdagens dopingavsløring der det ble klart at 28-åringen hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

Johaug fortalte at hun fikk kremen av legen, og at hun spurte legen om kremen var på dopingslista.

– Han er ekspert på idrettsmedisin. Jeg hadde full tillit til han og jeg hadde overhodet ingen grunn til å stole på det han sa til meg.

Legen tar det fulle ansvaret for den positive dopingprøven.

– Det Therese forteller er hele sannheten, og det er sånn både jeg og Therese oppfatter saken, sa legen.

– Jeg registrerte at det sto clostebol på kremen, men jeg klarte ikke koble det opp mot at det sto på WADAs liste. Jeg har studert det dag og natt, og hvorfor jeg ikke klarte å finne det ut kan jeg ikke gi et svar på, sa Bendiksen.

– Det er helt utenkelig at hun ville brukt det. Hun er helt uskyldig i dette. I dette tilfellet har hun gjort det jeg mener at hun skal ved å snakke med meg, også er det min personlige feil som doktor som gjør at Therese havner i denne situasjonen, forklarte han videre. (©NTB)

Les også: Kommentar: Kina-tall svekker troen på global vekst

Norge har solgt SAS-aksjer for 132 millioner

Følg markedet med DNInvestor

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
 

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.