– Jeg beklager det inntrufne, sa Thommessen i Stortinget tirsdag, etter at Dagbladet har avslørt at Thommessen ikke hadde oppgitt aksjer til en verdi av 362.500 kroner.

Han forsvarte imidlertid at han og flertallet i presidentskapet ikke støtter forslaget fra SVs Torgeir Knag Fylkesnes om at reglene endres slik at stortingsrepresentantene må oppgi sine eierinteresser i komiteenes innstillinger der dette er relevant for saken og uansett hvor lav verdien er.

I dag skal stortingsrepresentantene oppgi eierskap når verdien er høyere enn folketrygdens grunnbeløp, som i dag er på drøyt 90.000 kroner. Dette kan finnes i et eget register, og Thommessen mener opplysningene ikke hører hjemme komiteenes innstillinger. Han mener det vil gi et inntrykk av at komitémedlemmene alene har mer innflytelse enn andre representanter, når det er Stortinget samlet som er ansvarlig for et vedtak.

LES OGSÅ OM:
Elisabeth (32) var god for 40 milliarder ifjor - nå kan alt rakne
Det startet med en oppfinnelse i 1977 - nå selger han familiebedriften for gigantsum - barna ikke interessert

Milliardærer flokker til tre blokker: Jakter prisrekord i rikingblokk dnPlus

Skal snu trenden: Brokkoli utfordrer bensinpølser dnPlus (+)

Statoils problembarn er blitt pengemaskin: En halv «mong» i pluss dnPlus (+)

Kunstig intelligens gjør at treningssenteret vet når du skal slutte

Se Rune Bjerkes forklaring:

Slik forklarer DNB-sjefen at Luxembourg-affæren kunne oppstå
- Det må ikke brukes som en unnskyldnig eller bortforklaring, men det er viktig å minne om dette...
01:34
Publisert:

Se DNtv:
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Politikk" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Olemic_Thommessen" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.