Olav Thon (88) bruker 120 millioner kroner på å forvandle fire bygårder ved Oslos paradegate Karl Johan fra kontorlokaler til utleieboliger, skriver Dagens Næringsliv.

-Hvorfor kan man ikke ha leiligheter på Karl Johan? Det er en skandale at ikke flere dårlige kontoreiendommer i sentrum konverteres til boliger. Mange av eiendommene som myndighetene karakteriserer som «verneverdige perler», er i virkeligheten så slitne at de burde vært revet, sier Olav Thon til DN.

Karl Johan-kvartalet består av Dronningens gate 32, Dronningens gate 34, Karl Johans gate 6b og Skippergata 25. Thon har ikke oversikt over hvor mange leiligheter som skal bygges.

Bolig best

Et brennhett boligmarked gjør at flere eiendomsutviklere vil bygge om næringseiendom til boliger, viser en ny markedsrapport.

Ifølge Akershus Eiendom har næringseiendommer i områder egnet for bolig, hatt en verdistigning på 15–20 prosent i 2011. Til sammenligning hadde kontorbygg med korte leiekontrakter en verdistigning på skarve to prosent.

Ifølge statistikk fra Utleiemegleren må leietagere bla opp 8000 kroner per måned for en ettroms leilighet i Oslo, noe som er ny leieprisrekord i hovedstaden.

– Boligkonverteringstrenden fortsetter med ny tyngde. Nå blir også helt greie kontorlokaler gjort om til boliger, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom.

Lurt
Han mener Thon gjør lurt i å satse på utleie:

– De som søker etter bolig på leiemarkedet, stiller ikke like strenge krav til støy og generell beliggenhet. Hvis de samme leilighetene skulle selges, ville kjøperne antagelig være mer kresne på beliggenheten, sier Eggen til Dagens Næringsliv.

Også Kjell Inge Røkke satser på boligbygging: Før jul ifjor kjøpte Aker, der Røkke er største eier, nærings- og boligarealene ved siden av Telenor Arena på Fornebu for 780 millioner kroner. Området omtales som Fornebu Porten og skal utvikles både med kontorbygg, næringslokaler og boliger.

Les også: Nordea-kontor blir bolig

<b>Rekorddyrt å leie bolig i Oslo</b>

<b>Brudevold blar opp for å beholde utsikten</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.