Kjempevillaen i Grottenveien 18 på Bekkelagshøyden i Oslo har byttet eier ofte de siste årene.

Nå har den Stavanger-baserte eiendomskongen Tore Lie sikret seg den 675 kvadratmeter store boligen, som ligger i et av Oslos mest attraktive strøk.

Den hvite villaen, som opprinnelig ble bygget i 1909, har flere terrasser og en formidabel utsikt.

Malermester John Brendmoe, som ga 2,65 millioner kroner for eiendommen i 1993, fikk 34 millioner kroner da han solgte den til investor Kjetil Holta i 2007. Ifølge eiendomsmeglere DN.no snakket med den gang var det rekordpris for området Nordstrand/Bekkelaget.

Så en god investering
Da Holta av skattemessige hensyn valgte flytte til Sveits for å forvalte milliardformuen sin, solgte han boligen med «skattefluktrabatt» i et luksusmarked som var langt mer lunkent enn da han selv kjøpte.

Les: - Jeg må selge

Dermed øynet Olav Thons nevø - eiendomsinvestor Halgrim Thon - et kupp da han kjøpte villaen av Holta på tampen av 2010. Prisen den gang var 25 millioner kroner, det vil si ni millioner mindre enn Holta ga i 2007.  

Tjente 7 mill. på et halvt år
Thon var klar på Nordstrand-villaen ble kjøpt med tanke på videresalg og gevinst.

Etter «litt oppussing» la Thon ut luksusvillaen salg etter å ha sittet på den i bare et halvt år.

Les: Pris ifjor: 25 millioner - pris nå: 35 millioner

Og gevinst ble det.

For ifølge Norges Eiendommer ble hjemmelen til boligen i slutten av forrige måned overført til eiendomsinvestor Tore Lie fra Stavanger, som betalte 32 millioner kroner for boligen. Det er 7 millioner kroner mer enn Thon ga.

Med base i Stavanger har Tore Lie de siste årene bygd seg opp til å bli en storaktør innen eiendom, gjennom Otium-konsernet.

 

Brynemannen startet som eiendomsutvikler da eiendomsmarkedet var på topp i 1987. I tillegg til å være en stor aktør innen næringseiendom og fritidseiendom har han betydelige finansinvesteringer, ifølge DN. Ifølge skattelistene var Tore Lie oppført med en formue på 65 millioner kroner i 2010, mot 250 millioner kroner i 2009. Ifølge siste utgave av Kapitals liste over Norges 400 rikeste er Lie god for 1,75 milliarder kroner.

Villaen Lie har sikret seg har innendørs svømmebasseng med egen saltvannsavdeling, trimrom og biljardrom, vinkjeller, jacuzzi på terrassen, fem soverom, åtte stuer og en portnerbolig.

Eiendommen, som er på 2,4 mål, ligger i et område der det ikke gis anledning til ytterligere utbygging.

Tjente fett i fjor
Halgrim Thon, som er nevø av Olav Thon, var tidligere administrerende direktør i Thon-gruppen. Etter å ha jobbet i onkelens eiendomsselskap i 32 år, startet han for seg selv for et drøyt tiår siden, og har tjent gode penger på eiendomsutvikling og aksjeinvesteringer gjennom selskapet Hathon Holding AS.

Etter rekordresultatet i 2010 på drøye 50 millioner kroner før skatt, fikk Hathon Holding AS et resultat før skatt på 32 millioner kroner i 2011.

- Konsernet har hatt en god start i 2012, og forventer at året skal bli godt. Selskapet arbeider med enkelte store eiendomsprosjekter som forventes å gi god inntjening for selskapet de kommende årene, skriver Thon og resten av styret i årsrapporten.

Ifølge Kapitals siste oversikt over Norges 400 rikeste er Halgrim Thon god for 710 millioner kroner.

Les også:
Færre bruker boligen som bank fordi fastrentelån er rekordbillige
Helgrått hyttemarked
Kjøpte ut den siste naboen for 14 mill.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.