– Europarådet har opprettet en plattform der nasjonale presseorganisasjoner kan melde inn saker de ser på som truende mot ytringsfriheten. I en lang rekke land gjøres det forsøk på å begrense ytringsfriheten og den frie journalistikken, sier Jagland til Klassekampen.

Han svarer et klart «absolutt» på spørsmål om Rolfsens sak – hvor grunnleggende prinsipper som kildevern og pressefrihet er sentrale problemstillinger – bør meldes inn. Jagland kaller den nye ordningen"et veldig sterkt virkemiddel».

– Idet en sak er meldt inn, kan jeg ta den videre til ministerkomiteen. Selv om ordningen er ny, har vi klart å omgjøre flere beslutninger fra nasjonale myndigheter, sier han.

Rolfsen har uttrykt bekymring for kildevernets stilling etter at Politiets sikkerhetstjeneste aksjonerte mot filmprosjektet hans om islamister som blant annet lar seg verve til Den islamske staten (IS). Store mengder råmateriale ble beslaglagt i aksjonen.

Spørsmålet om PST har rett til å se råmaterialet er nå til vurdering i Høyesterett etter at tingretten og lagmannsretten har gitt PST medhold.

 

Les også: Kjøpte ut sønnen for fire milliarder

- De fleste kvinner er økonomiske analfabeter

Livet bak skrankene

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjemper for skatteparadis i Europa:

Kjemper for skatteparadis i Europa
På en liten flekk land mellom Serbia og Kroatia drømmer noen om å skape sitt liberalistiske paradis.
01:50
Publisert: