Jagland avsluttet torsdag et to dager langt besøk til landet.

- Nei, det kan jeg ikke si, svarer han på spørsmål om Tyrkia i kjølvannet av kuppforsøket har opptrådt i strid med sine juridiske og menneskerettslige forpliktelser som medlem av Europarådet.

- Det avgjørende blir å se hvordan disse tingene går videre, og hvilke juridiske garantier de det gjelder, får. Det vil vi følge nøye med på, sier Jagland til NTB.

Han legger imidlertid til at det store antallet pågripelser «er en indikasjon på» at myndighetene har gått for bredt ut i sin jakt på kuppmakere.

25.917 mennesker er ifølge innenriksministeren i Tyrkia pågrepet etter kuppforsøket, og 13.419 av dem holdes fortsatt i varetekt, ifølge tall gjengitt av nyhetsbyrået AFP.

Jagland møtte en rekke tyrkiske toppolitikere, ulike partier og president Recep Tayyip Erdogan onsdag og torsdag.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.i

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.