Høyesterett har forkastet anken til tidligere styreleder i det konkursrammede riggselskapet Thule Drilling, Hans Eirik Olav, og dermed er tingrettens dom om fire års fengsel nå rettskraftig.

Det var 12. januar 2015 at Olav ble dømt til fengsel i fire år for blant annet grovt økonomisk utroskap mot et riggselskap der domfelte var styreleder. I tillegg ble han dømt til å betale erstatning til riggselskapet med til sammen seks millioner amerikanske dollar og til å betale sakskostnader til staten på 100.000 kroner.

Høyesterett forkastet Olavs anke, og dommen er nå rettskraftig, opplyser Økokrim.

Han er også dømt for å ha skjult utbytte fra utroskapen ved en rekke transaksjoner, og for brudd på merverdiavgiftsloven, bokføringsloven og ligningsloven i forbindelse med et annet selskap der han var styreleder og daglig leder.

Olav ble frifunnet for brudd på aksjeloven og et tilfelle av brudd på ligningsloven.

Les mer om Thule Drilling-saken her:

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

– Å drive luksushotell i Oslo, er ekstremsport  

Enorm interesse førte til kollaps i meglerens system  

Les DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder

Spesialvisning ga 40 boligsalg (DN+)

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16 Min
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19 Min
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.