Da flyselskapsarvingen Per G. Braathen (55) kjøpte den svenske reisebyråkjeden Ticket og tok det av Stockholmsbørsen, skilte han ut forretningsreisevirksomheten i et eget selskap; Ticket Biz. Siden har Ticket Biz vokst betydelig både i Norge og Sverige. Blant annet ble Heitman Travel kjøpt for et par år siden. Nå selger Braathen selskapet til det langt større konsernet BCD Group i Nederland.

- God løsning

Mens Ticket Biz omsetter for brutto rundt 1,7 milliarder kroner og har 150 ansatte i Norge i Sverige, har BCD Group en omsetning på over 200 milliarder og 12.500 ansatte i 110 land.

- Vi så jo raskt at Ticket Biz var for stort til å være lite og for lite til å være stort. Vi har derfor erkjent at vi trolig kom til å bli en del av konsolideringen i bransjen, sier en smått andpusten Per G. Braathen i det han går av sykkelen på en bakketopp på Mallorca for å snakke med DN.

-Du vet jo at forretningsreiser er veldig transaksjonsdrevet. Det ville for eksempel kreve ekstremt høye kostnader fordelt på forholdsvis få kunder å utvikle vår it-plattform til å bli bra. Derfor har vi funnet en løsning som jeg tror blir kjempebra både for Ticket Biz og for MCD. BCD er jo nærmest ikkeeksisterende i Norge før dette kjøpet og også betydelig mindre enn Ticket Biz i Sverige. Selskapet er dessuten både lønnsomt og bra drevet. Dette er derfor ikke noe vi strengt tatt måtte gjøre, men i valget mellom å spise eller bli spist, så valgte vi det siste, sier han.

Braathen beholder 25 prosent av aksjene i selskapet.

- Som nå skifter navn?

- Det får den nye eieren avgjøre, sier han og avviser å avsløre kjøpesummen.

- Men du kan godt skrive at jeg har fått OK betalt, sier Braathen.

Per G. Braathen er tungt investert innen reiseliv. Han eier blant annet Kristiansand Dyrepark, feriereisebyråkjeden Ticket, flyselskapene Malmø Aviation/Sverigeflyg og turoperatøren Escape Travel.

 

Ler også:

Vinner kampen om Asia-turistene dnPlus

USA strammer inn visum-sjekk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.