Rapperen Jay Z hadde trommet sammen et knippe av de største stjernene innen musikkverdenen til en eksklusiv konsert i Barclays Center i Brooklyn natt til onsdag - norsk tid.

Flere av Tidals mest profilerte artister som Usher, Nicki Minaj, Lil Wayne, T.I., Damian Marley, Indochine, Thomas Rhett, Fabolous, Nick Jonas, samt Jay Z og kona Beyoncé, deltok på arragementet; «Tidal X: 1020» foran tusenvis av fans.

En million brukere

Rapperen Jay Z sendte nylig ut en twittermelding, hvor han annonserte at strømmetjenesten Tidal hadde passert én million brukere.

Jay Z kjøpte tidligere i år Tidal (tidligere Wimp) fra hovedeier Schibsted for 464 millioner svenske kroner, og har siden fått drahjelp fra en rekke kjente artister til å støtte tjenesten.

I april varslet Jay Z at tjenesten hadde oppnådd 770.000 betalende brukere. Veksten ser nå ut til å fortsette for Tidal og Jay Z, som i tillegg til å være artist også har slått seg opp som en seriøs forretningsmann.    

Apple lanserte sin strømmetjeneste i juni, og det har vært spekulert kraftig i sosiale medier den siste tiden om Apple-sjef Tim Cook vil klare å bli en seriøs utfordrer til Spotify, som har over 20 millioner betalende brukere på verdensbasis.

Tirsdag kom nyheten om at Apple har 6,5 millioner betalende brukere.

Billettprisene til himmels

Billettene til arrangementet i Brooklyn ble solgt ut i løpet av kort tid, og Tidal-abonnentene fikk først eksklusiv tilgang til rabaterte billetter fra 74 og opp til 244 dollar.

Ifølge International Business Times var det rundt 1800 billetter som var lagt ut igjen for salg på SeatGeek - en tjeneste som videreselger billetter på nett. Flere av disse billettene gikk for hele 5000 dollar.

Presseansvarlig for Tidal-konserten Alisa Finkelstein sier til DN at inntektene fra konserten går uavkortet til veldedighet, og at Tidal vil bidra med en tilsvarende sum som arrangementet bringer inn.

På forhånd var det ventet at konserten ville bringe inn en halv million dollar. Pengene skal doneres til organisasjoner som er opptatt av raseforskjeller og utdannelse av barn. 

Les også:  Spotify-byks etter Apple Music-lansering

Lerche strømmer eksklusivt på Tidal  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.