Norges lærerstand har innprentet i oss alle at skulking og juks til syvende og sist går ut over den som jukser. Dette har amerikanske Kevin Colvin fått merke på kroppen. Hans opplevelse bør være en advarsel til alle juksemakere som bruker Facebook.

Kevin sendte en e-post til sjefene sine med beskjed om at han ikke kom på jobb på et par dager på grunn av en nødsituasjon i familien. Sannheten var at han skulle på en Halloween-fest. I et tragisk kostyme.

(Faksimile valleywag.com)

Sladret til sjefen
Bilder fra festen ble lagt ut på Facebook, og en kollega av Kevin viste bildene til sjefen, Paul Davis. Davis sendte dermed en e-post til Kevin med bildet vedlagt, uten å behøve å kommentere skulkingen nærmere.



(Faksimile valleywag.com)

Kevins eksempel viser hvordan Facebook kan sladre på deg. Og du trenger slett ikke legge ut ting selv for å bli avslørt. Hvis andre legger ut bilder av deg og merker dem med ditt navn, vil nemlig alle dine kontakter få beskjed om dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.