Boligprisene steg 0,2 prosent i november sammenlignet med oktober, viser boligpristatistikken som eiendomsmeglerbransjen la frem i formiddag.

Korrigert for sesongvariasjoner var prisene opp 1,2 prosent. Dermed har boligprisene steget hele 12 måneder på rad.

Meglerbransjen har altså meldt om prisstigning måned for måned det siste året. Samtidig har den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen, ifølge statistikken, tilsynelatende stått stille på 24.900 kroner de fire siste månedene, slik at boligprisene nå er like høye som i toppmåneden august 2007.

Rekordpris i november

 

- Vi spådde allerede i august at markedet ville være flatt ut året. Det jo har vist seg riktig. Det vitner om et sunt marked når det tar tid å få solgt, sier leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Men det stemmer altså ikke helt.

Om avrundingen droppes, og man ser på desimalene i statistikken som utarbeides av analysesbyrået Econ Pöyry på vegne av Norges Eiendoms meglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF), har de faktiske kvadratmeterprisene aldri vært høyere enn i november. Samtidig er det først denne måneden prisene har vært helt oppe på rekordnivå.



Sjekk boligprisene der du bor

... men fortsatt lavere justert for inflasjon
Selv om den faktiske, nominelle prisen nå ligger hårfint over nivået fra august 2007, er prisene fortsatt syv prosent lavere korrigert for inflasjonen.

Nestleder Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes forening ser ikke bort fra nye rekorder fremover.

- Flere målinger viser optimisme i befolkningen, sier Ek.

Les:
"Ingen" tror på boligprisfall
- Bolig fortsatt en god investering

- Det kan indikere hvilken boligprisutvikling vi får. Vi tror ikke på dramatiske endringer i desember, men er veldig spente på hva som skjer i januar med basis i den generelle utviklingen vi ser med fortsatt lav rente, og en ledighetsøkning som fortsatt ligger under det forventede, sier Ek, som advarer om at en ytterligere sterkt prisoppgang i 2010 vil kunne gi en boligboble ingen vil ha.

Les hele saken: - Stille før stormen i boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.