Feriestemningen henger fortsatt i på Wall Street. Børshandelen er relativt lav, men etter de siste ukenes oppgang har nøkkelindeksene nådd nivåer man sist så for fire år siden.

Mandag falt indeksene noe tilbake. Ifølge Bloomberg er det igjen uroen for at eurosonens ledere ikke skal klare å trekke regionen ut av krisen som demper stemningen.

Onsdag offentliggjøres referatet fra forrige rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Det kom som kjent ingen nye krisetiltak etter dette møtet, men referatet kan gi signaler til den som venter at sentralbanksjef Ben Bernanke vil komme til å snakke om nye grep når han taler under Jackson Hole-symposiet mot slutten av måneden.

- Dette er sentralbankenes uke, alle ser mot Europa og Fed, sier Paul Nolte, sjef for Dearborn Partners, til Marketwatch .

"Alle" vil ha Apple
Apple-aksjen har banket sine egne rekorder flere ganger i år, og så også i dag. Aksjekursen steg til 664,14 dollar, en oppgang på 2,5 prosent. Verdien av Apple-aksjene steg til 665 milliarder dollar.

Dermed har it-giganten inntatt posisjonen som tidenes mest verdifulle børsnoterte selskap.

Selskapet gikk forbi rivalen Microsoft, som satt den forrige rekorden på 619 milliarder dollar 30.desember 1999 - før dotcom-boblen sprakk rundt årtusenskiftet.

Sammenlignet med flere andre teknologiselskaper på børs, blant dem Facebook og Groupon, er Apple-aksjen billig. Aksjen er priset til 15 ganger forventet inntjening i år (P/E), melder CNN Money.

På listen over verdens mest verdifulle selskaper ligger Exxon Mobil på andreplass. Dersom man justerer markedsverdiene for inflasjon, er Microsofts rekord fra 1999 fortsatt ikke slått.

Årsaken til børsoppturen er forventningene og spenningen rundt lanseringen av Apples neste iphone-versjon og rykter om at det skal lanseres en mini-ipad.

Les: Ny Iphone i september og Slik skal Apple bli tv-stjerne

Det er ventet at Apple skal holde et arrangement 12. september.

Les også: 80 prosent rabatt på Groupon - aksjen, altså

Amerikanske børsindekser ved stengetid på Wall Street: