Oslo: Styret i Telenor har engasjert Deloitte Advokatfirma AS for en gjennomgåelse av Telenors oppfølging og håndtering av eierskapet i Vimpelcom. Gjennomgåelsen vil fokusere på hvordan Telenor har håndtert sin minoritetspost i Vimpelcom, inkludert Telenor-nominerte styremedlemmer i Vimpelcom og Telenors oppfølging som aksjonær i selskapet.

Gjennomgåelsen blir ledet av Arnt Angell, ansvarlig for Granskning og Forensic Services hos Deloitte. Angell har tidligere vært førstestatsadvokat og avdelingsleder i Økokrim, med ansvar for innsatsen mot korrupsjon og hvitvasking.

I tillegg vil gjennomgåelsen dekke beslutninger og handlinger Telenor-nominerte styremedlemmer og andre ansatte i Telenor har vært involvert i knyttet til Vimpelcoms investeringer i Usbekistan.

Gjennomgåelsen tar for seg perioden fra 2005 og frem til i dag. Konklusjonene og anbefalingene i gjennomgangen vil bli offentliggjort.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.