En tidligere TV 2-ansatt, som ble sparket etter å ha blitt anklaget for seksuell trakassering, fikk et nytt oppdrag i mediebransjen, uten at det nye oppdragsgiveren ble informert om årsaken til at arbeidsforholdet med TV 2 ble avsluttet. Dette meldte medienettstedet Kampanje i forrige uke.

Mediehuset har gjennomført interne undersøkelser og har kommet frem til at personen har opptrådt uakseptabelt overfor flere kvinner i TV 2, men mener at ingenting tyder på at adferden har fortsatt på det nye arbeidsstedet, skriver Kampanje.

Den nye arbeidsgiveren vil ikke gi den tidligere TV 2-ansatte journalistiske oppdrag den nærmeste tiden, mens det blir vurdert om arbeidsforholdet skal fortsette eller avsluttes, ifølge en uttalelse.

Medieprofilen uttaler at han har forståelse for den nye arbeidsgiverens beslutning og sier partene er enige om å ta en pause i samarbeidet.

– Når det gjelder min forrige arbeidsplass, ba jeg om unnskyldning i forbindelse med at jeg fikk sparken, men jeg har nå forstått at unnskyldningen ikke nådde frem til alle involverte. Derfor kommer jeg igjen til å henvende meg til min tidligere arbeidsplass og be om unnskyldning for min helt uakseptable oppførsel. Jeg kommer også til å fokusere på samtaler med mine nåværende kolleger, sier den tidligere TV 2-ansatte i en uttalelse.(Vilkår)