Dempet loungemusikk fyller takterrassen på The Thief Foodbar. Store glasskyvedører står åpne for å slippe inn litt bris i sommervarmen. Toppen på Petter Stordalen-hotellet på Tjuvholmen byr på fergegløtt mot innseilingen til Aker Brygge og Rådhuskaia; utsikten ville vært spektakulær om det ikke var for nabobygget som skygger for fjorden.

På nabobordene satt lett formelt kledde gjester og diskuterte sine siste startup- og gründerideer.

– Her er det slik en forventer at Aker Brygge og Tjuvholmen skal være. Høyt hevet over hordene der nede, sa Salt.

Treg service

Betjeningen lot vente på seg, så det ble rikelig med tid til å studere menyen, som hadde tre ulike forretter og tre hovedretter å velge mellom. Det var for varmt for grillet makrell, fastslo Pepper og mente blåskjell i squashkrem og dill ville være fint å dele.

Da maten først kom, skulle det derimot ikke stå på tempoet; rettene kom i løpende fart.

Store blåskjell, ferdig «skrellet», harmonerte godt med squashsuppen i bunn. Syltet purreløk frisket opp sødmen og den litt nøttaktige smaken fra squashen fikk frem sjøen igjen i blåskjellene.

Raust. Tagliatellen med hjerteskjell var av det rause slaget.
Raust. Tagliatellen med hjerteskjell var av det rause slaget.

Kelneren hadde riktignok «advart» oss om at porsjonene er store, men et større pastaberg med hjerteskjell hadde ingen av oss sett før. En usedvanlig raus mengde hjerteskjell smakte nydelig av sjø og hvitvin.

– Men de kunne ha vært rausere med chilien, og pastaen er litt ihjelkokt, mente Salt.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Grillet kveite hadde også fått en smule lang steketid i pannen. Ovnsbakte poteter, asparges og rikelig med hummersmør i bunn var smakfullt, om enn ikke det mest spennende tilbehøret.

Gjennomgrillet. Dagens grillede fisk, kveite, var god, men ikke særlig oppfinnsom.
Gjennomgrillet. Dagens grillede fisk, kveite, var god, men ikke særlig oppfinnsom.

Frisk dessert

Servitørene var tydelig i feriemodus – eller slått ut av varmen. Det varte og rakk til vi klarte å få kontakt for å bestille dessert.

Salt ville ha noe friskt og fikk anbefalt posjert ananas med vaniljekrem. En vellykket kombinasjon, der posjeringen dempet ananassmaken og fikk et friskt sting fra limen.

Da måltidet var over, begynte det å nærme seg to timer siden vi ankom.

The Thief Foodbar serverer bedre mat og rausere porsjoner enn mange andre i området – men det skulle vel bare mangle for litt over tusen kroner for forrett, to hovedretter, eplesaft og én dessert.(Vilkår)