Like etter at båtimperiet hans kollapset i slutten av januar, sjekket investor Johannes Lunde (42) inn på en suite ved det eksklusive ferieanlegget Anfi Del Mar på den populære ferieøya Gran Canaria, skriver Dagens Næringsliv.

I Stavanger jobber samtidig bostyrer Fredrik Bie på spreng med å sikre verdier i Lunde Gruppen, som onsdag kollapset i en av norgeshistoriens største konkurser med en antatt gjeld på 1,8 milliarder kroner.

Flere bankkilder sier til DN at ingen i dag har full oversikt over økonomien i Lunde-systemet.

- Selvsagt problematisk
Ifølge norsk lov kan ikke en styreformann reise til utlandet under en konkursbehandling uten bostyrers samtykke.

- Johannes Lunde har reist uten å be om et slikt samtykke. Det er selvsagt problematisk. Vi har hatt mye annet å tenke på foreløpig. På det tidspunktet vi vil ha hans forkl#229, forventer jeg at han tar første fly hjem, sier bostyrer Fredrik Bie til DN.

- Tar én dag av gangen
Lunde vil helst ikke snakke med DN som har oppsøkt ham på ferieøya.

- Jeg har en historie jeg vil fortelle, men det er for tidlig. Jeg trenger bedre oversikt over situasjonen, sier Lunde bak en lukket dør, og påstår at han reiste til Gran Canaria før konkursen var et faktum.

Overfor DN uttrykker han at han har vært under sterkt press de siste ukene. Han vil ikke svare på spørsmål om økonomien i Lunde-systemet.

På spørsmål fra DN om når han vil reise hjem, svarer han i en sms at han tar én dag av gangen.

Johannes Lunde bygget seg opp til å bli Norges største forhandler av luksusbåter. Transportflåten og eiendomsporteføljen vokste også raskt. Virksomheten har vært preget av en aggressiv oppkjøpspolitikk, som i stor grad har vært lånefinansiert.

Les også: Lunde shoppet luksusboliger før konkursen

Krever Lunde-verdier tilbake

Lundes privatboliger pantsatt for 100 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.