Telenors indiske partner Unitech tilbyr å kjøpe det norske telekomselskapets eierandel i bedriftenes joint venture Uninor, melder indiske Economic Times på sin TV-kanal ET Now.

Unitech bekrefter overfor TDN Finans tirsdag at de byr på Telenors andel i Uninor.

-Ja, det stemmer, sier kommunikasjonsdirektør Tanuja Kehar i Unitech på spørsmål fra TDN Finans om de har lagt inn bud på Telenors andel.

Krever tilbakekjøp
Fjernsynskanalen ET Now melder tirsdag at Unitech i sitt skriv til det offentlige Company Law Board mener de ikke var kalt inn til generalforsamlingen i Uninor, samt at Telenor i et brev til Unitech 4. oktober anga aksjeverdien til totalt fire milliarder rupi.

Ifølge ET Now mener Unitech derfor at Telenor bør selge sin andel tilbake til Unitech for tre milliarder rupi, samt at alle Telenors representanter i styret og ledelsen bør gå av med umiddelbar virkning.

- Grov feilstyring
Forholdet mellom de to partnerne er på et lavpunkt. Ifølge ET planlegger Unitech å trekke Telenor for det indiske Company Law Board (CLB) for "grov feilstyring", og vil be om at CLB sender en observatør til styremøtene i Uninor.

Det vises spesielt til at Uninor-styrets beslutning om å gjennomføre en tegningsrettsemisjon var i strid med finansieringshierarkiet i selskapets vedtekter, som ifølge Economic Times foreskriver at en skal undersøke alle andre tilgjengelige finansieringsformer før en tegningsrettsemisjon.

Telenor er gjennom sitt partnerskap med Uninor innblandet i en korrupsjonsskandale i den indiske telekombransjen. Unitech er anklaget for å ha tilegnet seg mobillisenser på urettmessig grunnlag, lisenser som i ettertid er blitt overført til Uninor.

Telenor eier 67,25 prosent av Uninor.

Telenor-aksjen TEL faller tilbake til 92, 85 kroner, men rykket på et tidspunkt over 95 kroner på nyheten.

Les mer:

<b>Anklager Telenor for "grov feilstyring"</b>

<b>Stoltenberg går i front for Telenor i India</b>

<b>Baksaas håper på løsning i India</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.