Logistikk og Transportindustriens Landsforening (LTL) har lagt fram et nytt tilbud til Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) med sikte på å få til en snarlig slutt på konflikten som har pågått siden lørdag 5. mai. I alt 1.700 ansatte i spedisjonsfirmaer er omfattet av streiken.

Etter lengre tids forhandlinger og megling gjør LTL nå et siste forsøk på å få til en løsning, skriver LTL i en pressemelding.

Hovedpunktene i tilbudet er et samlet lønnstillegg på 3 kroner per time, lik lønn for likt arbeid (fast ansatte, vikarer, innleid personell og midlertidige ansatte) og innføring av en omfangsbestemmelse, som imøtekommer NTFs krav om tarifflønn for alt arbeid på terminaler uten å gå på bekostning av arbeidsgivernes rett til å organisere og lede arbeidet (styringsretten).

– Med disse tre punktene imøtekommes NTFs bekymring for sosial dumping, og samtidig gir det medlemmene et betydelig lønnstillegg, sier administrerende direktør Tom Rune Nilsen i LTL. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.