De 75 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (45), Norskehavet (22) og Barentshavet (8), skriver Olje- og Energidepartementet i en pressemelding. TFO står for Tildeling i forhåndsdefinerte områder.
34 ulike oljeselskaper, fra internasjonale selskaper til mindre norske leteselskaper skal få tilbud om andeler fra en eller flere av disse tillatelsene. 19 selskaper blir tilbudt operatørskap.
- Det er med stor glede jeg i årets TFO-runde kan tilby tildeling av hele 75 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Antall utvinningstillatelser i årets TFO-tildeling er dermed det største noensinne i en konsesjonsrunde på norsk sokkel. Tilgang på nytt, attraktivt areal er en bærebjelke i regjeringens politikk, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) i pressemeldingen.
- Vi opprettholder med dette et forutsigbart og høyt nivå på tildelinger av nytt leteareal til et bredt mangfold av oljeselskaper. Vår tildelingspolitikk danner grunnlaget for at oljeselskapene kan gjøre funnene vi trenger for å skape aktivitet og lønnsomme arbeidsplasser, oppnå effektiv ressursforvaltning, høy verdiskaping og finansiering av velferdsstaten, fortsetter olje- og energiminister Terje Søviknes i pressemeldingen.
Tilbud til 19 operatører
(antall operatørskap i parentes)
A/S Norske Shell (2)
Aker BP (14)
ConocoPhillips (4)
ENGIE (2)
Faroe Petroleum (4)
INEOS (1)
Lundin (6)
MOL (2)
OMV (3)
Petrolia (1)
Point (2)
Repsol (2)
Spirit (3)
Statoil (17)
Suncor (2)
Total (3)
VNG (2)
Wellesley (2)
Wintershall (3)
Tilbud til 34 rettighetshavere
(antall andeler i parentes, inkludert andeler som operatør)
A/S Norske Shell (4)
Aker BP (23)
Capricorn (4)
Concedo (5)
ConocoPhillips (7)
DEA (5)
DNO (10)
ENGIE (4)
Eni (4)
ExxonMobil (2)
Faroe (8)
Idemitsu (1)
INEOS (1)
INPEX (1)
Lime (1)
LOTOS (2)
Lundin (14)
Maersk (3)
MOL (3)
OKEA (2)
OMV (5)
Pandion (2)
Petrolia (4)
PGNiG (2)
Point (10)
Repsol (3)
Skagen44 (1)
Spirit (11)
Statoil (31)
Suncor (5)
Total (3)
VNG (8)
Wellesley (7)
Wintershall (6)(Vilkår)