Lange spanske obligasjoner stiger på spekulasjoner om at myndighetene vil iverksette tiltak, mens italienske obligasjoner faller, og italienske tiårsrenter er dermed over de spanske for første gang siden mai 2010.

Det er Bloomberg News som forklarer oppgangen i spanske obligasjoner (renter beveger seg motsatt av obligasjonskurser, red.anm.) med spekulasjoner om tiltak.

- Bevegelsen i dag antyder at investorene er litt mer forsiktige i forhold til at de (myndighetene) kan trekke en kanin opp av hatten. Det pågår krisemøter, og markedet tar en pustepause i tilfelle det kommer nye tiltak, sier rentestrateg Nick Stamenkovic i Ria Capital Markets til nyhetsbyrået.

Tiårige italienske renter er opp fire punkter til 6,227, mens tilsvarende spanske er ned ti punkter til 6,154.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy skal holde samtaler på telefon med Spanias statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero og Tysklands forbundskansler Angela Merkel fredag.

Renten på tyske tiårige obligasjoner er opp ett punkt til 2,305 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.