Sommeren 2007 investerte Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen i et privatfly av typen Cessna Citation Sovereign til 105 millioner kroner. Flyet ble kjøpt for lånte penger gjennom selskapene Jetfly AS og Jetfly KS, og skulle betale seg gjennom utleie av flyet. I tillegg skulle de selv bruke flyet.

Etter et tap på 1,9 millioner kroner i 2008, begynte investorduoen å tjene penger på flyinvesteringen: Årsresultatet havnet på 1,7 millioner kroner i 2009 i Jetfly AS.

Gjennom det 50/50-prosent eide selskapet HT Lufttransport kjøpte samme duo et to-motors helikopter av typen Eurocopter 355 NP for i overkant av 20 millioner kroner. Og mot slutten av 2010 fusjonerte Stordalen og Spetalen de to aksjeselskapene Jetfly AS og HT Lufttransport AS. Samme år ble årsresultatet nær 1,2 millioner i Jetfly AS. Ifjor hadde AS-selskapet ingen inntekter og et overskudd på 235.000 kroner, viser tall DN.no har innhentet fra Brønnøysundregistrene.

Selskapet er komplementær i Jetfly KS med forretningskontoret i Oslo.

Kommandittselskapet Jetfly KS, som har til virksomhet å "eie og leie ut fly", håver imidlertid inn: Overskuddet for 2011 endte på solide 2,8 millioner kroner. Det er nesten like bra som i 2010, da overskuddet rundet 3 millioner.

Les også: Stordalen og Spetalen slår sammen flyselskap



JETFLY KS