Martin Andresen (37) og familieselskapet Birkelunden Investeringsselskap as får minst 45 millioner kroner i erstatning.

De vil imidlertid ha mer enn dobbelt så mye.

Årsaken til erstatningen er at Jernbaneverket trenger mer plass til Follobanen på Ski, og river dermed 2000 kvadratmeter bygningsmasse som tilhører Andresen-familiens selskap.

I bytte må Jernbaneverket levere et bygg i nøkkelferdig stand innen mars neste år, i tillegg til at de må avstå tilsvarende grunn som Birkelunden Investeringsselskap as avgir på en eiendom like ved.

Ikke fornøyd

Og Jernbaneverket har også utbetalt et garantert minimumserstatningsbeløp på 45 millioner kroner i år, heter det i styrets årsberetning.

Men det beløpet er ikke Andresen-familien fornøyd med, skriver Finansavisen.

- Nei, det er for så vidt langt unna det vi mener. Vi er av den mening at det er vesentlig høyere beløp. Mer enn dobbelt så mye, sier Martin Andresen til avisen.

Han sier saken i verste fall kan havne i retten, men legger til at Birkelunden Investeringsselskap likevel er på god bølgelengde med Jernbaneverket, og at ingenting er avgjort enda.

Birkelunden Investeringsselskap eies av tidligere fotballspiller Martin Andresen, søsteren hans og deres far Morten Andresen, og satser på eiendom og investeringer.

Gjelden øker

Familieselskapet eier 46,6 prosent av Remus as, som igjen sitter på 60 prosent av aksjene i møbelkonsernet Skeidarliving Group, hvor Martin Andresen nå er konsernsjef. Aksjeposten i Remus as har en bokført verdi på 59,75 millioner.

Møbelforretningen Skeidar ble startet opp på Ski av Martin Andresens bestefar i 1964, og Skeidarliving Group omsatte for 2,5 milliarder kroner i 2012.

Egenkapitalen i Birkelunden Investeringsselskap var ved inngangen til dette året 88,3 millioner kroner, mens gjelden til kredittinstitusjoner økte fra 75,6 til 122,3 millioner ifjor.


Les også: Venstre frykter Norge blir parkert av svenske lyntog
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.