Far og sønn Ellefsen er blant dem som har tjent aller mest på T5PC. Ifjor høst kjøpte T5PC et selskap i Harald Ellefsens Avanti-konsern for å etablere et eget meglerhus – Exente Securities.

Fikk ut flere millioner
Den offisielle kjøpesummen var 3,22 millioner kroner. Men gjennom en serie tildels kompliserte transaksjoner har de to finansmennene fått ut langt flere millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge kontrakten mellom T5PC og Avanti ble en overføring på seks millioner kroner fra T5PC til Harald Ellefsens Avanti fordelt slik:

* 2,22 millioner kroner gikk til Avanti som en del av kjøpesummen.

* To millioner kroner gikk til å øke aksjekapitalen i Exente. Dette beløpet ble deretter utbetalt til Aksjehuset, et datterselskap av Avanti, som oppgjør for kjøpet av Aker Fonds.

* 1,6 millioner kroner gikk til å øke aksjekapitalen i Exente i en ny emisjon ifjor høst. I år utbetalte Exente etter det DN forstår 1,4 millioner kroner til Avanti.

Ikke noe forkl#229sbehov
På spørsmål fra DN om hv vorfor transaksjonen er gjort på denne måten, svarer Harald Ellefsen:

– Det er sånn det er gjort. Jeg har ikke noe forkl#229sbehov.

I tillegg har Exente belastet for en rekke reiseutgiver for blant andre Henrik Ellefsen. Totalbeløpet er på rundt to millioner kroner, og Exentes konkursbo går disse utbetalingene nærmere etter i sømmene.

l T5PC gikk inn med ti millioner kroner i aksjekapital i et annet Ellefsen-selskap, PWR Charge. Her skal Henrik Ellefsen og medeier Frode Rudlang ha mottatt en million kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.