Skattekrimenheten for Oslo og Akershus gjennomførte allerede 1. september en uanmeldt razzia i pyramideselskapet T5PCs lokaler.

Skattekrims beslag førte til at Økokrim senere innledet etterforskning av skandaleselskapet. 7

99 med falskt navn
70.000 nordmenn kan ha tapt opptil en milliard kroner på sitt engasjement i selskapet.

Men Skattekrimenhetens gjennomgang av selskapet viser at 4.500 personer tjente til sammen 160 millioner kroner på T5PC i inntektsåret 2003, opplyser avdelingsleder Ragnvald Brekke til NTB.

Minst 99 av disse har hentet ut lønn og provisjoner for til sammen 33 millioner kroner under falskt navn.

Flere kan bli avslørt
– Vi har rapportert 99 personer som vi har grunn til å tro ikke har oppgitt inntekter i selvangivelsene sine. Det dreier seg om personer som opererer med fiktive eller uriktige navn i regnskapssystemene til selskapet, sier Brekke.

De 99 er rapportert til ligningskontorer, og risikerer nå tilleggsskatt – og anmeldelse om det er snakk om større beløp.

Hvitvasking
Skattekrimenheten mistenker at T5PC er brukt til hvitvasking av penger.

– Det er et kjennetegn ved pyramideselskap at mange velger ikke å oppgi inntekter eller gevinster til beskatning. Det skjer blant annet ved at identiteter skjules, eller at penger overføres til kontoer i utlandet uten at det vises for norske skattemyndigheter, sier Brekke.

– Verste saken
– Få andre saker jeg har vært borti har avstedkommet så mange vanskelige spørsmål, sier Brekke, som har 15 års erf#229 fra påtalemyndigheten – blant annet et to års engasjement ved Økokrim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.