Styret i Grenland Group har etter varslinger fra to ansatte i konsernet om hovedaksjonær, konsernsjef og gründer Hallgeir Skogen, besluttet å foreta nærmere undersøkelser av grunnlaget for varslingene.

I børsmeldingen kommer det ikke frem hvilke forhold det dreier seg om, og Skogen selv vet heller ikke hvorfor de to ansatte har varslet.

- Nei, jeg vet ikke hva det dreier seg om, sier Hallgeir Skogen til DN.no.

Har vi ikke nok?
Skogen ligger fra før av i konflikt med eiendomsinvestor Børre Nordheim-Larsen, som er nest største eier i Grenland Group. Han krevde i juli at selskapet blir gransket av retten etter mistanker om favorisering av Skogen og sammenblanding av roller.

- Har vi ikke nok med han NLI-fyren som driver og tukler med oss, spør Skogen, og viser til Nordheim-Larsens investeringsselskap NLI Eiendom.

- Men nei, jeg kjenner ikke til dette. Det blir vel behandlet, og så får vi se, legger han til.

- Så du har ingen anelse om hva det kan være?

- Nei, sier han.

Meldingene kommet uavhengig
Styreleder Otto Søberg ønsker ikke å gå inn på hvilke forhold det har blitt varslet om:

- Vi har fått to varslingssaker som omhandler konsernsjefen, og vi har det nå til behandling. Jeg ønsker ikke å gå inn på innholdet i de meldingene, fordi vi er midt i styreprosessen, sier han til DN.no.

- Har de to personene meldt fra uavhengig av hverandre?

- De har kommet uavhengig, sier han.

Må være ryddig
- Hvor alvorlig ser dere på dette?

- Det kommenterer jeg ikke. Det må nesten være slik for å være ryddig, sier han.

- Hvor lang tid tar det før dette bli avklart?

- Dette behandler styret på en ordentlig og ryddig måte. Det omhandler konsernsjefen, og det skal vi ha respekt for. Vi tar den tiden det trenger, sier han.

- Det kommer en børsmelding når vi kommer frem til noe, legger han til.

Ansatterepresentant Hallstein Bast i Grenland Group viser til styreleder og ønsker ikke å kommentere varslingen.

Hallgeir Skogen er gründer av selskapet og var først konsernsjef inntil han tok rollen som nestleder av styret i januar 2008. I august ifjor ble han igjen konsernsjef i Grenland Group. I løpet av 90-tallet startet Skogen flere selskaper som sammen ble til teknologikonsernet Grenland Group ASA. Konsernet ble notert på Oslo Børs i 2005.

Hallgeir Skogen eier litt over 70 prosent av Skogen Invest, som igjen eier 50 prosent av HVS Invest, som eier drøyt 75 prosent av Grenland Group. Dermed er Skogen indirekte eier av 25 prosent av aksjene i Grenland Group.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.