Sjekker du stadig jobbmailen din hjemmefra og tar noen jobbtelefoner borte fra kontoret? Du er ikke alene.

Svært få arbeidstakere klarer å ta helt fri når de ikke er på jobb, viser en ny dansk undersøkelse som Megafon har gjort for Politiken og dansk TV2, skriver epn.dk.

To av tre ansatte er alltid eller nesten alltid tilgjengelig i fritiden for jobben sin på mobiltelefon eller e-mail.

Tallene er "voldsomme", mener arbeidslivsforsker Annette Kamp.

Sjekker e-post hele tiden
- Kravet om tilgjengelighet har bredt seg til grupper som før har hatt en arbeidskultur der man var ferdig på jobb når man gikk hjem klokken fire. Slik er det ikke i dag når bare et mindretall slår av mobilen etter jobb. Det har blitt en samfunnsmessig norm å være tilgjengelig, sier Kamp til Politiken.

De såkalte smarttelefonene har gjort det langt enklere å være tilgjengelig utenom arbeidstid, siden man hele tiden kan gå på nettet eller sjekke e-mailen sin.

Den eksplosive teknologiske utviklingen av mobiler og bærbare pc-er gjør arbeidslivet mer fleksibelt, men ifølge en rekke forskere øker utviklingen også risikoen for stress.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.