Arctic Securities og DNB Markets starter dekning av offshorerederiet Ocean Yield med kjøpsanbefalinger. Begge meglerhusene ser betydelig utbytte i tiden fremover.

Det fremgår av analyserapporter torsdag, ifølge TDN Finans.

Ocean Yield er uendret på 27,20 kroner på svært moderat omsetning på Oslo Børs torsdag. Aksjen har falt med 0,5 kroner fra sluttkursen på noteringsdagen i begynnelsen av juli i år.

Aker asa kontrollerer 73,4 prosent av aksjene i Ocean Yield etter børsnoteringen. Kjell Inge Røkke kontrollerer på sin side 66,66 prosent av aksjene i Aker.

Utbytteselskap
Arctic beskriver Ocean Yield som utbytteselskap, og venter tosifret årlig utbyttevekst i tiden fremover.

«Ocean Yield har allerede erklært utbytte på 40 millioner dollar for 2012 til å bli betalt ut i andre halvdel av 2013, og målet er å betale ut 0,46 dollar pr aksje i utbytte for 2013, noe som gir en 15 prosents årlig utbyttevekst», skriver Arctic.

Meglerhuset venter at selskapet kan øke dette til 0,61 dollar pr aksje for 2015, og mener at man burde kjøpe selskapet av følgende grunner.

«Stabil kontantstrøm fra med sikre utbytter, høye vekstambisjoner med potensialet til å øke utbytte betydelig i årene fremover, sterk utbyttevekst støttet av høye gjeldsnivåer på nye investeringer, begrenset nedsiderisiko og ledelse med bevist erf#229 fra sammenlignbare selskaper», skriver Arctic.

Arctic starter dekningen med et kursmål på 37 kroner pr aksje.

Tror på ti prosent utbytte
DNB ser også et betydelig utbyttepotensial i Ocean Yield.

«Etter vår mening har Ocean Yield et betydelig utbyttepotensial, med resultatvekst som en følge av den store ordreboken som støtter utbyttebetalinger på ti prosent årlig», skriver DNB.

Meglerhuset starter dekningen med et kursmål på 32 kroner pr aksje, og estimerer et utbytte på 8,5 prosent, noe som anses som «rettferdig, gitt den sterke utbyttehistorien til selskapet».

«Ocean Yield er i praksis en aksje som fungerer som en obligasjon. Selskapet har stabil utbyttebetaling, og ytterligere potensiale finnes i ledelsens evne til å finne ny verdiskapende vekst», skriver DNB.

LES OGSÅ:

- Mange selskaper sliter jo med å få 500

Ocean Yield i mål med emisjonen

Liten interesse for Røkkes børsbaby: Nå kutter han prisen med 20 prosent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.