Til tross for motstand fra både Petroleumstilsynet og tillitsvalgte, får Statoil nye dispensasjoner fra høyeste hold til å la offshoreansatte dele lugarer, skriver Dagens Næringsliv.

Selv om offshoreansatte for lengst har fått fastslått retten til enkeltlugarer i Nordsjøen, mener tillitsvalgte at oljeselskapene med Statoil i spissen nå uthuler rettighetene med sin praksis.

Nå gjelder saken Statfjord A, der Statoil har fått dispensasjon fra Arbeidsdepartementet til å bruke såkalte vendbare køyer i en stor vedlikeholdsstans som starter 22. august. Slike køyer innebærer at to arbeidere deler samme lugar gjennom døgnet, slik at den ene sover mens den andre er på vakt.

- Smålig
Dermed kan Statoil øke antall arbeidere på Statfjord A med 50 prosent, og gjennomføre vedlikeholdsstansen raskere - med mindre produksjonstap som følge.

- Smålig, mener leder Leif Sande i oljefagforeningen Industri Energi.

- De kan sikkert spare penger, men jeg tviler på om Statoil-sjef Helge Lund og hans meddirektører vil ligge i vendbare køyer når de er ute, sier Sande til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.