To av Trøndelags store industriaktører, Aker Solutions Verdal og Bergen Group Fosen, hutrer i sommervarmen, og risikerer full stans, skriver Dagens Næringsliv.

På det store verftsområdet til Aker Solutions Verdal jobbet det for ti år siden rundt 1.300 personer. Fra høsten av er trolig «kun» 620 igjen, etter at offshoreverftet har nedbemannet med 155 ansatte - mot arbeidstagerorganisasjonenes vilje.

Ifølge verftsdirektør Nina Udnes Tronstad er dagens bemanning for høy i forhold til etterspørselen etter stålunderstell.

Les også: Kutter 155 stillinger ved Aker Verdal

-Må tilpasse
- Vi må tilpasse vår kapasitet til det markedet vi venter de kommende to årene, og reduserer derfor kostnadene våre over hele linja. Men vi har ikke planer om ytterligere bemanningskutt. Aker Solutions vil fortsatt være en langsiktig og stor aktør i Verdal, sier Udnes Tronstad, og trekker frem at selskapet vil satse hardt på teknologiutvikling i tiden som kommer, sier hun til DN.

Ved Bergen Group Fosens skipsverft i Rissa starter 76 av de rundt 250 ansatte fellesferie som permitterte. Og flere permitterte blir det over sommerferien.

Helt svart kan situasjonen bli på nyåret, når et seismikkskip til Voldstad Maritime i Ålesund er levert. Slik det ser ut i dag, står Rissa-verftet da helt uten jobb, så sant ikke finansieringen av ankerhåndterings- og supplyfartøyene som skispreder Ole T. Bjørnevik har bestilt går i orden.

Les også: Frykter full verftskrise (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.