Ferrari 599xx er en eksperimentbil laget for bane. Bilen satte nylig banerekord rundt legendariske Nürburgrings Nordsløyfe med 6,58 rundt den over 20 kilometer lange banen. Den ble dermed den første produksjonsbaserte bilen som kjører under syv minutter rundt "det grønne helvete", som banen kalles.

Finansavisen melder tirsdag at to av disse bilene er solgt i Norge. Det er ganske oppsiktsvekkende, ettersom bilen kun skal produseres i 30 eksemplarer og har en prislapp på 8,8 millioner kroner.

Les også: I kø for Ferrari

Bilen kan ikke registreres, så avgifter slipper man i det minste. Motoren er en V12-er på seks liter som yter 730 hestekrefter i 599xx. Vekten er lavere enn 599 GTB som den er basert på, og også aerodynamikken er forbedret.

Daglig leder hos den norske Ferrari-agenten Autostrada Sport, Olav Medhus, er ifølge Finansavisen, medeier i den en av de de to norske bilene.

Senere kommer også en gate-utgave av bilen i 599 GTO: Her er tidenes raskeste Ferrari

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.