Bakgrunnen for kravet er blant annet avsløringen av at en forskningsrapport om snus ikke ble publisert, og innholdet heller ikke ble gjort kjent for Stortinget, skriver VG.

– VG har avdekket at forskning er holdt unna Stortinget. Det skaper usikkerhet. Det kan være greit at vi får det direkte til komiteen, sier stortingsrepresentant Morten Wold (Frp).

Aps Torgeir Micaelsen, som sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité utelukker ikke at det kan bli aktuelt med en åpen høring.

Det gjør heller ikke Høyres helsepolitiker Sveinung Stensland, selv om han mener saken er godt opplyst allerede.

Tirsdag avgjør komiteen om det blir høring eller ikke.

Regjeringens forslag til ny tobakksskadelov skal behandles på Stortinget i løpet av høsten.

Ett av forslagene er nøytrale pakninger for tobakk. Frps landsmøte gikk imot dette, men partiets statsråder tok ikke dissens mot forslaget fra helseminister Bent Høie (H). Stortingsgruppen til Frp vil gi Høie muligheten til å overbevise også dem i en eventuell høring.

– Det er opp til statsråden selv å si om han vil komme eller ikke, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp).

 

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.