Volkswagen har tidligere introdusert Polo Cross og Golf Cross. Nå kommer også flerbruksbilen Touran i Cross-utgave. I følge en pressemelding fra Volkswagen er det en rekke designdetaljer som skiller Volkswagen Touran Cross fra den klassiske varianten. Støtfangeren har fått beskyttelsesstriper i sort karbonfiber. Beskyttelsen følger bilen hele veien rundt. Volkswagen-grillen er innrammet i matt aluminium som matcher de sølvlakkerte takrailene. Volkswagen Touran Cross er hevet 12 millimeter i forhold til den klassiske utgaven og sammen med aluminiumsfelgene på 17-tommer, skal dette gi bilen et røffere utseende.

Som i Volkswagen Touran er baksetene flyttbare i lengderetningen, de kan foldes ned eller fjernes helt med et enkelt grep. Det er også enkelt å sette inn en ekstra seterad. Touran Cross kan ta 695 liter bagasje, med alle setene slått opp. Fjerner du bakre seterad får du plass til 1989 liter bagasje. Volkswagen Touran Cross har fått friskere fargekombinasjoner på setene, på rattet og i dørene.

Bilen får seks ulike motoralternativ. Tre bensinmotorer som varierer fra 1,6-liter på 102 hestekrefter til 1,4-liters TSI-motor med turbo og kompressor som yter 170 hestekrefter. Dette er samme motor som sitter i Golf GT.

I Norge blir dieselalternativene de mest populære. Minste dieselmotor er en 1,9-liters TDI-motor som yter 105 hestekrefter og som bruker 0,62 liter per mil. Mellomversjonen er en 2,0-liters TDI-motor som yter 140 hestekrefter og som bruker 0,62 liter per mil. Ønsker du deg den sterkeste dieselutgaven, leveres den i form av en 2,0-liters TDI som yter 170 hestekrefter. Forbruket på den er 0,7 liter per mil. Med unntak av den minste bensinmotoren kan samtlige motoralternativ kombineres med Volkswagens DSG-girkasse.

PS. Bilen leveres ikke med firehjulstrekk.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.