Måneds- og årskortene til NSB blir fra 14. oktober 20 prosent rimeligere. Rabattordningen vil imidlertid ikke gjelde i områder med billettsamarbeid.

– Rimeligere periodekortreiser legger til rette for at enda flere velger toget til og fra arbeid, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I områder der kollektivtransportselskapene har et pris- og billettsamarbeid med NSB, vil ikke rabatten på 20 prosent gjelde. Dette omfatter for eksempel Ruter i Oslo og Akershus, Kolumbus i Rogaland og AtB i Sør-Trøndelag.

Rabattordningen på 20 prosent er et resultat av budsjettforliket på Stortinget mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF.

Venstres transportpolitiske talsperson, Abid Q. Raja, varsler at Venstre vil jobbe for å utvide rabatten i forhandlinger om neste års statsbudsjett.

– Neste skritt må være at prisen settes ned også i de områdene der NSB samarbeider med lokale kollektivselskaper om prisen. Det skal lønne seg for folk å velge miljøvennlige løsninger, og da må prisen også være lav, sier han.

 

Les også: Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen

Juncker om brexit-generalenes avgang: - Forlot skuta da det ble vanskelig

Oppussingsobjekt i første etasje gikk 3,4 mill. over takst

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tre myter om elsykkel:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert: