Facebook har nesten tredoblet antall unike brukere i løpet av det siste året, og er dermed verdens største sosiale nettverk. Det viser ferske tall fra analyseselskapet ComScore.

Les også: Nekter å jobbe uten Facebook

Den etter hvert så populære tjenesten hadde hele 132 millioner brukere verden over i juni i år, mot 52 millioner for samme periode i 2007. I fjor på samme tid var Myspace verdens største sosiale nettverkstjeneste, med mer enn dobbelt så mange unike brukere som Facebook.

Myspace hadde en vekst i antall brukere på 3 prosent fra juni 2007 til juni 2008, og har nå 117,6 millioner brukere. Det hjelper imidlertid ikke mye, når Facebook kunne vise til en vekst på 153 prosent - og dermed klatret forbi Myspace.

En halv milliard brukere
Ifølge ComScore-tallene finnes det nå hele 580 millioner brukere av sosiale nettverkstjenester verden over - en vekst på 25 prosent i forhold til året før.

Veksten har imidlertid begynt å flate ut i USA, og mesteparten av brukerveksten kommer fra andre deler av verden. Mens veksten i USA var på bare 9 prosent, vokste antallet brukere med 35 prosent i Europa. Kun Midt-Østen og Afrika vokste raskere, med 66 prosent.

  Når det gjelder Facebook isolert, vokste disse med 303 prosent i Europa, mens den aller største veksten var i Latin-Amerika, Midt-Østen, Afrika og Asia. Veksten i USA var på 38 prosent.

- Mens den sosiale nettverkstrenden tok av først i Nord-Amerika, begynner dette nå å bli modent i denne regionen. Fenomenet vokser imidlertid raskt i andre regioner rundt om i verden, spesielt når etablerte merkevarer endrer fokus mot nye markeder, uttaler Jack Flanagan i ComScore i en pressemelding.

Facebook passerte MySpace i april i år, og har ifølge ComScore gjort mye for å bli mer relevante utenfor USA sett fra et kulturelt ståsted. Introduksjonen av lokale språkversjoner av tjenesten er ifølge ComScore noe av det som har bidratt til suksessen.

Ukjent aktør på oppløpssiden
Det til nå relativt ukjente nettstedet Hi5.com er nå verdens tredje største sosiale nettverkstjeneste, med 56,4 millioner brukere. Med en vekst på 100 prosent fra i fjor er Hi5 nå større enn Facebook var for ett år siden.

Hi5 har hovedkontor i San Francisco, og skal ifølge selskapets nettsider fokusere på å gi brukerne mulighet til å bygge og vedlikeholde forbindelser mellom venner og familie online. Litt som Facebook, med andre ord.

Over 80 prosent av Hi5 sine brukere skal være brukere utenfor USA, og i likhet med Facebook har også Hi5 fokusert på å lage lokale oversettelser av tjenesten. Foreløpig finnes ingen norsk versjon av tjenesten, men en gruppe Hi5-medlemmer jobber nå med en oversettelse, som skal bli ferdig om kort tid.

Sosiale nettverkstjenester

Kilde: ComScore, august 2008.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.