Siden grensen for momsfri netthandel ble endret fra 200 kroner ekskludert frakt til 350 kroner inkludert frakt, har mange nordmenn opplevd at fraktselskapene gjetter seg til hva frakten koster, fordi butikkene ikke spesifiserer fraktprisen i fortollingspapirene. Det kan føre til at kunder må betale langt mer moms enn de trodde, skriver DinSide.

Tollvesenet har fått inn flere saker om den nye grensa.

– Vi ser at vi får en del saker om den nye momsgrensa. Ikke alle fortollinger til Norge er klare på om frakt er inkludert eller ikke, sier kontorsjef Terje Nilsen ved omberegningskonntoret i tollregion Oslo og Akershus til nettstedet.

Dersom frakt er inkludert i prisen, må dette spesifiseres riktig av butikken. Dersom den ikke gjør det, må fraktselskapet estimere den for å kunne håndheve momsgrensen, som altså inkluderer frakt.

– Vi, som fagetat, mente at regelen vi hadde tidligere var lettere å forholde seg til for privatpersoner. Da var det ingen uforutsette ting. Men nå ble det ikke sånn, da, og vi ser at det har kommet en del ekstrasaker som er belastende for oss, sier Nilsen til DinSide.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.