– Jeg legger ned butikken for å kunne satse fullt og helt på nett. Det er en så stor satsing at dette må gjøres fullt og helt. De siste årene har vi omsatt for rundt 100 millioner årlig. Målet er å omsette for en milliard innen 2016, sa dekkmillionær Tommy Sharif til DN i juni 2012.

38-åringen omtalte nettbutikken som sin største satsing i livet, og planla selge dekk og felger i 12 europeiske land gjennom domenene Europtyre og Europdekk.

– Vi skal bli størst i Europa. Vi kommer til å jobbe med ekstremt lave marginer for å matche alle der ute. Men fordi det blir volum, så kan vi tjene penger, fortalte Tommy Sharif.

Nylig leverte Europtyre as, som er registrert med adresse på Berger ved Skedsmo, regnskap for sitt første driftsår i 2012. Tallene viser en omsetning på 26,3 millioner kroner og et underskudd før skatt på 6,2 millioner.

– Selskapet hadde en omsetning på over 26 millioner kroner, selv om dette ikke var et fullt driftsår. Ingen andre rene nettbutikker innen dekk selger så mye kun via nett i Norge. Årsaken til minusresultatet er store investeringer for utvikling av nettsiden, skriver Sharif i en epost til DN.no.

Europtyre står med en rekke betalingsanmerkninger og får kredittratingen «C - kreditt frarådes», viser en kredittsjekk. Av årsberetningen fremgår det at styret har jobbet med å effektivisere nettbutikken, men at dette «har dog ikke vist resultater slik som ønsket. Driften i nåværende form er derfor avviklet i 2014». Tommy Sharif hevder at det er driften gjennom Europtyre som er under avvikling og ikke nettbutikken i sin helhet som er lagt ned. Domenene Europtyre og Europdekk er i dag lenket til Sharifs nettsted, som ikke har noen netthandelsløsning.

– Vi jobber med en ny, større og bedre nettside, forteller Sharif.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.