Pengene ble funnet av politiet da de gikk til aksjon mot den tidligere dekkongen Tommy Sharif og hans 32-årige bror for to uker siden. Det bekrefter forsvarerne til brødrene.

- Politiet har beslaglagt 800.000 kroner i saken og tatt hefte i en bil for to millioner til sikkerhet for et eventuelt krav fra boet innenfor den ramme politiet fant skjellig grunnlag til mistanke for, skriver Tommy Sharifs forsvarer John Christian Elden i en epost til DN.no.

Summen har tidligere ikke vært kjent, politiet har kun opplyst at de fant "mye" penger.

- De 800.000 ble ikke funnet av noen valutahunder i noen lagre, slik enkelte medier har meldt, utdyper Elden.

Forsvareren til Sharifs bror Solveig Høgtun bekrefter at pengene ble beslaglagt i den helerisiktedes bil, men sier at klienten ikke erkjenner noen straffskyld i saken.

- Det er ukjent for meg og dermed ingen kommentar. Sitter dessverre i møte, skriver Sharifs bror om beslaget i en SMS.

Tommy Sharif erkjenner ikke straffskyld for grov bounndragelse for tre millioner kroner. Både grov bounndragelse og grovt heleri har en strafferamme på seks år i fengsel.

Heftelse i BMW

Heleri innebærer at man mottar eller skaffer seg eller andre del i utbytte av en straffbar handling, eller at man bidrar til å sikre slikt utbytte for en annen.

- Jeg vil ikke kommentere beløpet vi har beslaglagt, sier lederen for økoteamet i Romerike politidistrikt Bjørn Ivar Thune.

Han forteller at politiet nå jobber med å analysere og gjennomgå beslagene som er gjort i saken, og at det foreløpig ikke er noen endringher i siktelsene mot de to Sharif-brødrene. Foreløig er det ikke flere mistenkte eller siktede i saken, opplyser Thune.

For halvannen uke siden sikret politiet seg heftelse for to millioner kroner hos Tommy Sharif i en BMW som er registrert på et annet familiemedlem.

Advokat Christian Lundin er bostyrer etter konkursene i de ni selskapene til den tidligere dekkongen fra Romerike. Kravene fra kreditorene er på rundt 100 millioner kroner, men foruten salget av dekksentereiedommen ved Skedsmokorset til 74 millioner kroner er det nesten ikke verdier i boene. Lundin mener Tommy Sharif uriktig har tatt ut syv millioner kroner fra selskapene sine, og har varslet at det kan bli aktuelt å slå 38-åringen personlig konkurs.

Jakter på serveren

Men Lundin har slitt med å få kontakt med Tommy Sharif, fortalte han i forrige uke.

- Tommy Sharif ringte meg lørdag fra et skjult nummer etter at DN.no skrev om at jeg ikke fikk fatt i ham. Mandag kom det en epost der Sharif skriver at han ikke vet hvor de forsvunne datamaskinene og serveren befinner seg, sier bostyrer Christian Lundin.

Tingretten påla Sharif å bidra til å fremskaffe serveren og datamaskinene innen mandag i forrige uke, og bostyrer jakter på regnskapsinformasjon som er lagret i utstyret.

- Tidligere har Tommy Sharif sagt at det var bare han som hadde nøkkel til dekksentereiendommen på Berger der serveren og maskinene sto, men nå skriver han at det er flere andre som har tilgang på bygget. Sharif fortalte også at utstyret kunne stå på en annen eiendom på Søndre Land som nå er tvangssolgt, men nå oppgir han at dette ikke stemmer, sier Christian Lundin.

Krangler om millionbeløp

- Papirene hans - herunder alt som har vært på serveren - har politiet i beslag, skriver Tommy Sharifs forsvarer John Christian Elden.

Forsvareren påpeker at politiet ikke har antydet at straffesaken mot klienten hans handler om noe mer enn de tre millionene Tommy Sharif er siktet for å ha unndratt fra konkursboene.

- Når det gjelder de tre millionene saken handler om, er partene uenige om selskapets økonomi var slik at de kunne utbetales. Det får en eventuell sivil rettslig tvist avgjøre, skriver John Christian Elden i en epost.

Bostyrer Christian Lundin understreker at kravet om å få tilbakebetalt syv millioner kroner fra Tommy Sharif vil bli fulgt opp.

- Tommy Sharif hevder dette er penger han har krav på og vil heller ikke opplyse hva midlene er brukt på eller hvor varelageret er blitt av, sier Lundin.

DN fikk ikke svar fra Tommy Sharif onsdag formiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.