Det kom frem under skiftesamlingen til Sharifs Truckwash i Nedre Romerike tingrett i ettermiddag. Til tross for en rekke konkursbegjæringer de siste årene. er dette det første av selskapene til Tommy Sharif som har gått konkurs.

– Det er ikke opplyst om noen aktiva i dette selskapet. Det er meldt inn fordringer for 3,846 millioner og det ligger ikke an til noen dekning til kreditorene, sa bostyrer Christian Lundin.

Han understreket at omstøtelige disposisjoner og erstatningsansvar er et tema i konkursen, og vil vurdere å politianmelde Tommy Sharif og be om konkurskarantene.

– Det synes på det rene at virksomheten over tid er drevet for kreditors regning, det er gitt lån i strid med aksjeloven og regnskapene for 2013 og 2014 er ikke ferdigstilt. Dette vil bli fulgt opp, sa bostyrer Christian Lundin.

Les også: Tommy Sharif: - Jeg skal be Tommy Sharif om å skjerpe seg

Sharif påpekte under skiftesamlingen at det var noen feil i innberetningen som ble lagt frem, men ville ta det opp med bostyreren senere. Tommy Sharif ønsket ikke å kommentere konkursen ytterligere overfor DN.

Tommy Sharif møtte opp i Nedre Romerike tingrett i forbindelsen med konkursen i Sharifs Truckwash AS. Her sammen med bobestyrer Christian Lundin i bakgrunnen.
Tommy Sharif møtte opp i Nedre Romerike tingrett i forbindelsen med konkursen i Sharifs Truckwash AS. Her sammen med bobestyrer Christian Lundin i bakgrunnen. (Foto: Brian Cliff Olguin)
– Her er det foretatt gjeldsnedbetaling til nærstående selskaper med betydelige beløp. Det vil bli vurdert om det er grunnlag for omstøtelse. Det er på det rene at det har skjedd transaksjoner i strid med aksjeloven. Styreansvar vil bli vurdert nærmere, og Tommy Sharif vil kunne bli holdt erstatningsansvarlig som den sentrale personen her, sa bostyrer Lundin.

Skedsmo kemnerkontor og Skatteetaten er de største kreditorene med krav i konkursen på henholdsvis vel 2,2 millioner og 900.000 kroner.

Flere selskaper i fare
Tre andre Sharif-selskaper mottok tirsdag denne uken varsel om tvangsoppløsning etter at revisor fratrådte i januar. Sharif Holding, Tommy Sharif as og det tidligere nettselskapet Europtyre vil bli tvangsoppløst og dermed slått konkurs innen fire uker dersom selskapene ikke skaffer seg ny revisor, ifølge varslene fra Brønnøysundregistrene. Tommy Sharif ønsker ikke å kommentere dette nå.

Ingen av selskapene har levert regnskaper etter 2012-tallene som først ble sendt inn over et halvår etter siste frist på vårparten ifjor.

Europtyre skulle selge dekk og felger i 12 europeiske land og omsette for en milliard innen 2016, fortalte Tommy Sharif til DN sommeren 2012. Nettbutikken skulle erstatte satsingen til Sharifs Dekksenter på Berger ved Skedsmokorset mellom Oslo og Gardermoen.

– Vi skal bli størst i Europa. Vi kommer til å jobbe med ekstremt lave marginer for å matche alle der ute. Men fordi det blir volum, så kan vi tjene penger, sa Tommy Sharif.

Det første driftsåret i 2012 endte med en omsetning på 26,3 millioner kroner og et underskudd før skatt på 6,2 millioner. Europtyre sliter med betalingsanmerkninger for 1,2 millioner, og nettsiden er ikke oppe mer.

– Vi jobber med en ny, større og bedre nettside, sa Tommy Sharif til DN for ett år siden.

Den tidligere dekksentereiendommen på Berger ble tvangssolgt for 74 millioner kroner i slutten av forrige måned. Salget gir ifølge Romerikes Blad ikke dekning for alle kreditorene som hadde pant, og prisantydningen var 85 millioner kroner.

Les også på DN.no nå:

Billigere firehjulstrekker fra Tesla

Boligprisene fremover: - Det blir en kamp mellom to megakrefter

Aksjestrateg med monstercomeback: Grisebanker aksjemarkedet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.