Samtlige ni av den tidligere dekkongen Tommy Sharifs selskaper har denne våren gått konkurs etter at Sharif selv har levert oppbudsbegjæringer.

I formiddag var det skiftesamlinger for åtte av selskapene i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm.

- Det har vært en betydelig sammenblanding av økonomien til selskapene som har gått konkurs, sa sier bostyrer Christian Lundin.

Han varsler omstøtelseskrav og at Sharif risikerer styreerstatning. Bostyrer hevder Tommy Sharif har tatt ut vel syv millioner kroner fra selskapene sine de tre siste årene, og 3,2 millioner bare det siste året. Samtidig er selskapene slått konkurs med milliongjeld.

- Tomme selskaper

- I realiteten står vi overfor tomme selskaper, sa bostyrer Lundin i retten.

Selskapene hvor det er åpnet konkurs er: Dekkongen Sharif Oslo, Europtyre, Sharif Invest, Tommy Sharif, Sharifs Dekksenter, Sharifs Truckwash, Sharif Holding, Starum og Hov Møbel og Eiendom i Oppland.

De ni selskapene har i en årrekke slitt med underskudd, betalingsanmerkninger og for sent leverte regnskaper. Ingen av selskapene har levert regnskaper etter 2012-tallene, som først ble sendt inn over et halvår etter siste frist på vårparten ifjor.

Bostyrer jakter nå på dateserveren, harddiskene og samtlig datamaskiner til de konkursrammede Sharif-selskapene. Her tror han det ligger viktige regnskapsopplysninger.

Tvangssolgt for 74 mill.

- Denne serveren med regnskapene ble fjernet etter februar 2015. Sharif vil ikke opplyse til meg hvem som fjernet maskinene på kontoret på Berger, sa Lundin.

Tommy Sharifs selskaper holdt tidligere til i eide lokaler på Berger ved Skedsmokorset mellom Oslo og Gardermoen. Bygget ble tidligere i år tvangssolgt for 74 millioner kroner, uten at kreditorene fikk full dekning.

Tommy Sharif er nå pålagt å skaffe maskinene og serveren innen neste mandag.

Sykmeldt med lungebetennelse

- Flere har vært innom lokalene i ryddingen, men jeg skal komme tilbake til dette. Jeg har også paller med regnskaper på lager, som bostyrer er tilbudt, sa Sharif i tingretten.

- Det er vanskelig for meg å kommentere alt nå i dag, jeg leser dette først nå. Det er mye regnskaper å gå gjennom. Jeg er per i dag sykmeldt på grunn av lungebetennelse, men stiller selvsagt her i dag. Noe av dokumentasjonen er overlevert, mer vil bli levert, sa Tommy Sharif.

I et av de konkursrammede selskapene, Dekkongen Sharif Oslo,  mener bostyrer det er utbetalt et forsikringsoppgjør på 1,5 millioner kroner som skulle vært betalt ut til et annet selskap.

Les også:

Dette er den største risikoen i norsk økonomi

Milliardkontrakt på Johan Sverdrup for Odfjell Drilling

Nest etter Barack Obama er Angela Merkel verdens mest populære politiker på Facebook. Og så er det Loai fra Stavanger.

Nå kommer nytt flaggskip fra BMW

Nå kommer et nytt flaggskip fra BMW
BMW 7-serien tar opp konkurransen om de mest kjøpesterke kundene.
00:42
Publisert:
 

- Ikke farlig å gå arbeidsledig

- Ikke farlig å gå arbeidsledig
Hodejegernes beste råd til hva du bør gjøre - og ikke gjøre -når du er på jobbjakt.
04:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.